kakva slučajnost!

Carlos Alcaraz nije zadivio samo teniski svijet; i brojni europski nogometni velikani luduju za igračem istog imena

13.05.2022 u 21:34

Bionic
Reading

I dok se teniski svijet divi 19-godišnjem Španjolcu, nogometni svijet divi se 19-godišnjem Argentincu, koji se također zove Carlos Alcaraz

Argentinac Carlos Alcaraz igra kao središnji vezni za momčad Racinga. I svojim je igrama, poput mnogih Južnoamerikanaca, zapeo za oko klubovima iz Europe.

Alcaraz je bez sumnje jedan od visoko ocijenjenih perspektivnih igrača u Latinskoj Americi, a za kojeg su uvjereni da bi mogao dostići pa i prestići vrijednost Lautara Martineza, koji je također stasao u Racingu.

Alcaraz je s prelaskom u prvu momčad napravio taj potrebni iskorak, a sada se za njega - najžešće bore Tottenham i Arsenal.

No, nisu u utrci za njega samo ta dva engleska kluba, već i Atletico Madrid, Sevilla, Juventus, Inter Milano, AC Milan, PSV Eindhoven.

Argentinac je pod ugovorom do 2026. godine, no mediji uvjeravaju kako bi ga se kupiti za samo 16 milijuna funti, bez obzira na vrijednost klauzule o puštanju od 20,5 milijuna funti.

Alcaraz je ove sezone u 17 utakmica upisao pet golova i dvije asistencije, a posebno impresionira svojom izvedbom slobodnih udaraca. Zapažen je po svojim driblinzima, te pomalo agresivnom ali i pribranom načinu igranja, što je neuobičajen prizor među mlađim potentnim igračima koji očajnički žele pokazati svoju klasu.