PRVI NOSITELJ UVJERLJIV

Carlos Alcaraz bez problema do četvrtfinala Umaga; u polufinalu u konkurenciji parova neće biti Hrvata

Bionic
Reading

Španjolac Carlos Alcaraz, trenutačno peti svjetski tenisač, jednostavno je izborio četvrtfinale ATP turnira Plava Laguna Croatia Open u Umagu nakon 6-2, 6-3 pobjede protiv Slovaka Norberta Gombosa

Nastavio je time Alcaraz svoj put prema obrani naslova budući je upravo u Umagu, prošle godine, osvojio svoj premijerni ATP naslov u karijeri. Ove godine je 19-godišnji Španjolac, pak, osvajao turnire u Rio de Janeiru, Miamiju, Barceloni i Madridu.

U ovom meču drugog kola Gombos nije bio posve inferioran protiv mladog Španjolca, ali nije iskoristio ni jednu od sedam break prilika što mu nije dozvolilo ravnopravniji meč.

U četvrtfinalu Alcaraz će igrati protiv Argentinca Facunda Bagnisa. U ostalim susretima još se sastaju Zapata Miralles - Zeppieri, Cecchinato - Agamenone i Carballes Baena - Sinner.

Na ATP turniru Plava Laguna Croatia Open, u polufinalu konkurencije parova, neće biti hrvatskih tenisača nakon što su poraz upisali Antonio Šančić i Franko Škugor.

Poslije velike borbe protiv hrvatske kombinacije slavili su Talijani, prvi nositelji, Simone Bolelli i Fabio Fognini sa 7-6(1), 6-7(6), 10-7.

U prvom setu svaki je par držao svoj servis te se o pobjedniku odlučivalo u tie-breaku u kojem je neizvjesnost vrlo brzo nestala nakon što su Talijani poveli 6-0.

Drugi set su Talijani otvorili breakom, ali su Šančić i Škugor uzvratili daleko žešće te su dobili četiri gema u nizu za 4-1. Imali su i Bolelli i Fognini spreman odgovor te su se vratili na 4-4 pa je opet odluka pala u tie-breaku. Talijanski dvojac je imao 5-4 i dva servisa, no hrvatska kombinacija je okrenula rezultat i iskoristila drugu set loptu za izjednačenje na 1-1.

U odlučujućem tie-breaku Šančić i Škugor su bili u stalnoj prednosti, ali su i potpuno stali kod vodstva 7-6. Prvo je Škugor izgubio oba svoja servisa, a potom je Fognini na servisu dobio dva poena za konačno talijansko slavlje.

U četvrtak su se od turnira parova oprostili i Nino Serdarušić i Mili Poljičak. Britanac Llyod Glasspool i Finac Harri Heliovaara, pobjednici prošlotjednog zemljanog turnira u Hamburgu, slavili su sa 6-3, 6-3.

Pobjednici prošlotjednog zemljanog turnira u Hamburgu slavili su sa 6-3, 6-3 protiv hrvatske kombinacije. Serdarušić i Poljičak su se dobro držali do 3-3 u prvom setu, ali su potom uslijedila tri gema u nizu, od toga dva breaka, za britansko-finsku kombinaciju.

U drugom setu su Britanac i Finac poveli 4-1, ali su Hrvati vratili break minusa te smanjili na 3-4. Bilo je to sve od Serdarušića i Poljička jer su suparnici opet nanizali dva gema i otišli prema polufinalu.

ATP Umag, 2. kolo:

  • Carlos Alcaraz (Špa/1) - Norbert Gombos (Svk) 6-2, 6-3
  • Franco Agamenone (Ita) - Sebastian Baez (Arg/4) 3-6, 6-1, 7-5
  • Facundo Bagnis (Arg) - Corentin Moutet (Fra) 6-3, 6-1
  • Marco Cecchinato (Ita) - Lorenzo Musetti (Ita/8) 6-4, 6-3