baš je bio ljutit

Carlo Ancelotti poludio nakon utakmice zbog Luke Modrića: Morao je to napraviti!

26.08.2023 u 09:24

Bionic
Reading

Real Madrid je u 3. kolu španjolskog prvenstva kao gost svladao Celtu u Vigu 1:0, a kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić igrao je za 'kraljeve' od 63. minute. Nakon utakmice Modrić se neočekivano našao u centru pažnje

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti bio je strašno ljutit nakon utakmice s Celtom. Istina, Real je na teškom gostovanju u Vigu slavio 1:0, ali Ancelottija je razljutila odluka koju su igrači donijeli sami.

Luka Modrić u igru ušao u 62. minuti, a šest minuta kasnije dosuđen je jedanaesterac za Real nakon prekršaja nad Rodrygom. On je i izveo taj penal pri rezultatu 0:0, ali mu je udarac obranio golman Ivan Villar.

'Igrači nemaju slobodu odlučivanja. Rekao sam Valverdeu da ga mora izvesti Luka Modrić', izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije nakon utakmice. Bio je strašno ljutiti...

'Ali ne znam što se dogodilo. Oni su izabrali Rodryga, a ja nisam imao dovoljno vremena da im kažem da ga izvede Modrić. Hijerarhija izvođača penala se zna. Vinicius je prvi, a Modrić drugi. Kako je Vini ranije izašao ozlijeđen, a Modrić je bio u igri, onda je jedanaesterac morao pucati Luka. On to zna i morao ga je izvesti!', sipao je ljuiti Ancelotti.

Jude Bellingham donio je pobjedu Realu golom u 80.minuti.

Nakon što je ljetos iz kluba otišao napadač Karim Benzema, koji je prošle sezone izvodio penale, postavilo se pitanje novog izvođača.

Tijekom ljetnih priprema u SAD-u više je igrača vježbalo jedanaesterce na treninzima, a tijekom pripremne utakmice s Barcelonom u srpnju izveo ga je napadač Vinicius Junior i promašio u porazu 3:0.

Iskusni Luka Modrić (37), koji izvodi jedanaesterce za reprezentaciju Hrvatske, tada nije bio na travnjaku.

  • +9
Celta Vigo - Real Madrid, španjolska liga, 25.8.2023. Izvor: EPA / Autor: Lavandeira

Ancelotti je uoči početka sezone odlučio da prvi izvođač bude Vinicius (23), a drugi Modrić.

'Ne znam zašto je Modrić to dopustio jer ne samo što zna da je on izvođač, nego sam čak to prije ovog penala poručio njemu, da on mora pucati. Igrači ne odlučuju tko izvodi penale, nego ja', pričao je ljutiti Carlo Ancelotti i nastavio:

'Pričat ćemo o ovome. Ljutit sam. Zato što je penal morao pucati Modrić i on to zna, ali ga je ipak izveo Rodrygo. Ne znam zašto to nije napravio, ali svakako ćemo pričati o tome idućih dana.'

Real Madrid je upisao treću pobjedu zaredom u prva tri kola španjolskog prvenstva, a Modrić je sva tri puta ušao u drugom poluvremenu.

Ancelotti je uoči utakmice sa Celtom rekao da Modrić 'nije zadovoljan' jer ne igra u udarnoj postavi kao ranije, ali da će biti važan momčadi.

Talijanski trener je ove sezone promijenio tradicionalnu formaciju 4-3-3 u novu 4-4-2 zbog novopridošlog Bellinghama kupljenog za 103 milijuna eura iz Borussije Dormund.

Na sredini terena uz isturenog Bellinghama (20), koji je u tri utakmice zabio četiri gola, igraju također mladi veznjaci Valverde, Eduardo Camavinga i Aurelien Tchouameni.

Bivši njemački reprezentativac Toni Kroos (33), koji je s Modrićem igrao na sredini terena od ljeta 2014., također je postao rezervni igrač. Protiv Celte je ušao u 61.minuti.

Standings provided by Sofascore