JEL' MOGUĆ RASTANAK?

Luka Modrić na prekretnici: U Realu ga izigrali, a bogate ponude i dalje stižu

27.08.2023 u 10:59

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, koji će 9. rujna napuniti 38 godina, po svemu sudeći shvaća da mu je novi ugovor s Kraljevskim klubom ipak donio razočarenje

Dugo je Luka Modrić čekao Florentina Pereza i Carla Ancelottija da mu ponude i stave novi ugovor na potpis. A kada ga je dočekao, bio je uvjeren kako će se u ravnopravnoj borbi s mladim 'lavovima, prije svih Judeom Bellinghamom, boriti za mjesto u momčadi.

Nije očekivao privilegije, jer za njih u današnjem nogometu nema mjesta. Međutim, s obzirom na sve što je klubu iz Madrida donio i kakva veselja priuštio, ravnopravan tretman trebao se očekivati.

Takav je bio i dogovor. Međutim, s dolaskom 20-godišnjeg Engleza, Modrić kao da je posve pao u drugi plan. U prve tri utakmice čekao je svoju priliku s klupe, te dobivao po 20-tak minuta. Najviše protiv Celte, 27. S time da je u toj utakmici trebao i izvoditi penal, ali se Rodrygo pregurao i uzeo loptu.

>> Carlo Ancelotti poludio nakon utakmice zbog Luke Modrića: Morao je to napraviti!

Čak je i Ancelotti priznao.

'Hijerarhija izvođača penala se zna. Vinicius je prvi, a Modrić drugi. Kako je Vini ranije izašao ozlijeđen, a Modrić je bio u igri, onda je jedanaesterac morao pucati Luka. On to zna i morao ga je izvesti!'

Dakle, posve je jasno da Modrićev status ipak više nije tako 'nedodirljiv'. No, samo za podsjetnik, Luka je i u prošloj sezoni upisao 33 nastupa u LaLigi, ali u samo 19 utakmica bio je strarter.

Hoće li se sada nešto okrenuti u njegovu korist? Sumnjamo, jer s dolaskom Bellinghama, koji igra odlično, a u kojeg je uloženo 103 milijuna eura, sigurni smo da će Perez dati direktivu da se Engleza koristi što više.

Modriću se ipak nude druge opcije, a to su unosne ponude iz Saudijske Arabije, Katara i SAD-a. Vidjet ćemo, možda i u najskorije vrijeme, hoće li se Modrić zadovoljiti ovim 'mrvicama' u Realu, ili će poput brojnih drugih igrača čije su karijere već prošle 'zenit' ipak odlučiti otići i zaraditi koji euro ekstra?