A ON 'NEVIN'

Carlo Ancelotti nije ispao korektan; evo što je rekao za igru Luke Modrića

25.09.2023 u 10:52

Bionic
Reading

Nakon pet pobjeda u LaLigi i jedne u Ligi prvaka, Atletico je u nedjelju nanio Realu prvi ovosezonski poraz. Naravno, Kraljevima se takve utakmice ne toleriraju, pa se odmah seciraju razlozi i traže krivci

Španjolski AS za poraz kod Atletica (1:3) krivi Alabu i našeg Luku Modrića, ali bili su toliko korektni te su objasnili kako se Modrić nije snašao na pozciji na kojoj je igrao, jer to zapravo i nije njegovo mjesto u momčadi.

'Bila je to teška večer za Modrića. Njegovo uvrštavanje u prvih 11 je bilo jedno od iznenađenja madridskog derbija. Modrić je dobio priliku umjesto Tchouamenija u vezi momčadi posložene u 4-3-2-1. Bizarno. I nije se snašao. Pri tome mu sigurno nije pomoglo što mu ova Ancelottijeva taktika nikako ne odgovara. Zato što se Rodrygo po navici spušta na krila, Modrić je često igrao kao lažna devetka, što nije njegova pozicija. Modrić u toj situaciji ne može ni organizirati igru ni briljirati. On treba minutažu, ali na drugoj poziciji i u drugoj taktici. Ancelotti ga je izvukao već na poluvremenu i uveo Joselua zato što je Modrićev izlazak iz igre bio najlogičniji. Modrića je to očito potreslo', obrazložili su u AS-u.

Komentar na Modrićevu igru dao je i trener Carlo Ancelotti.

'Htio sam imati veći posjed lopte, a i htio sam odmoriti Tchouamenija. Ne želim upirati prstom u bilo koga, a upirati u Modrića bi bilo previše, ali nije odigrao dobru utakmicu. Baš kao i njegovi suigrači', pojasnio je talijanski stručnjak.

Dakle, o svojem taktičkom promašaju nije rekao ni riječ....

  • +16
Atletico Madrid - Real Madrid, španjolska liga, 24.9.2023. Izvor: EPA / Autor: Rodrigo Jimenez
Standings provided by Sofascore