bomba iz španjolske

Carlo Ancelotti napušta Real Madrid, a već se zna i tko će ga zamijeniti; ovo će uzdrmati odnose u nogometnom svijetu

15.02.2023 u 10:30

Bionic
Reading

Carlo Ancelotti (63) će, bez obzira kako za Real Madrid ova sezona završila, napustiti Santiago Bernabeu. Don Carlo jedan je od glavnih favorita za mjesto izbornika reprezentacije Brazila, navodno je već sve i dogovoreno. A u Realu su mu već pronašli zamjenu, od sljedeće sezone 'kraljeve' će voditi, ako je vjerovati španjolskim medijima, Jürgen Klopp (55)

Za madridski Real ovo će biti turbulentna sezona, bez obzira kako završila, Carlo Ancelotti (63) će na kraju napustiti klupu 'kraljeva'. Neće ga spasiti ni osvajanje Lige prvaka, no samo zato što je Don Carlo odluči da je dosta. Njegovu odluku samo je dodatno ohrabrila ponuda iz Brazila...

Da, Ancelotti je prvi i najveći kandidat za novog brazilskog izbornika, izazov je to koji mu je nedostajao u karijeri, a u isto vrijeme 'elegantan' izlazak iz Reala. Neki brazilski mediji već sad tvrde kako je sve dogovoreno, kako Ancelotti na kraju sezone preuzima njihovu reprezentaciju.

A ni u Realu nisu čekali, predsjednik Florentino Perez je odmah krenuo po novog trenera, a posebno je 'slab' na jednog. Španjolski mediji bliski Realu tvrde kako je Perez već početkom godine odradio prve razgovore te će 'kraljeve' od sljedeće sezone voditi nitko drugi do Jürgen Klopp!

Sad je već jasno da je Kloppova era u Liverpoolu gotova, 'redsi' su potonuli, nestala je 'čarolija' koju je Klopp u posljednjih sedam sezona stvarao. I da, ponovno se ta nesretna sedma godina pokazala presudnom za Kloppa.

  • +8
Real Madrid - Al Hilal, finale SP-a klubova 2023. Izvor: EPA / Autor: MOHAMED MESSARA

U sedmoj je sezoni napustio Mainz, pa potom je nakon sedam sezona otišao i iz Borussije Dortmund, a sad mu na Anfieldu teče sedma godina. I, kako se sad čini, posljednja...

Klopp je u karijeri radio kao trener u Bundesligi i Premiershipu. Angažman u Španjolskoj donosi mu toliko potreban novi izazov, pa ne nudi ti se mjesto trenera Real Madrida svaki dan. I sigurno je da se takav poziv ne odbija. I da, Klopp je svojim radom ovaj posao i zaslužio, a Florentino Perez neće propustiti priliku da ga na duže vrijeme dovede na Santiago Bernabeu.

Jer Klopp je i dalje jedan od najpotentnijih trenera današnjice, možda i najbolji izbor za klub koji ovog ljeta mora započeti veliku rekonstrukciju momčadi u kojoj sada glavnu riječ vode veterani poput našeg Luke Modrića, pa Benzeme, Kroosa... Njihova budućnost u redovima 'kraljeva' za sada je poprilično neizvjesna jer Klopp će, ako/kad preuzme Real, tražiti nova imena, mlade igrače s kojima će krenuti u novi projekt. Za veterane u toj momčadi neće biti mjesta...