'MORNARI' PRED PONOROM

Campbell tuži Portsmouth za 1,7 milijuna funti

20.01.2010 u 14:52

Bionic
Reading

Za Portsmouth su stigli teški dani. Momčad je zadnja u prvenstvu, a njihov bivši branič Sol Campbell tuži klub zbog neisplate plaća i bonusa

Daily Telegraph piše da bivši engleski reprezentativac Campbell, koji je sada ponovno u Arsenalu, traži od Portsmoutha 1,7 milijuna funti (1,9 milijuna eura) neplaćenih prihoda i bonusa plus kamate.

'Time se sada bave naši odvjetnici', izjavio je glasnogovornik kluba.

Engleski visoki sud se treba 10. veljače izjasniti o zahtjevu britanskih poreznih vlasti koje od Portsmoutha traže 7,5 milijuna funti povrata poreza na dodanu vrijednost. Bivši vlasnik kluba Aleksandar Gajdamak također tvrdi da mu klub duguje novac.

Svi ovi zahtjevi došli su u trenutku kada je Premier League zaplijenila iznos u visini od sedam milijuna funti koji je Portsmouth dobio za televizijska prava, kako bi isplatila klubove koji nisu dobili odštetu za transfere od Portsmoutha.

Portsmouthu su zabranjeni svi transferi i tri puta dosad nije isplatio svojim igračima plaće na vrijeme, a u prvenstvu je zadnji na ljestvici.

Campbell, koji se vratio u svoj bivši klub Arsenal, za Portsmouth je igrao od 2006. do 2009. i s njim je osvojio kup Engleske.