RUKOMETNI SKANDAL

Čakovečki IPC odustaje od nastupa u Kupu

01.06.2010 u 15:13

Bionic
Reading

Predsjednik čakovečkog rukometnog prvoligaša najavio je kako će klub odustati od natjecanja u završnici Kupa zbog slabog financiranja od strane grada i županije

'Odlučili smo da ne sudjelujemo na završnici hrvatskog rukometnog kupa koja se treba ovog vikenda održati u Makarskoj. Naša odluka je konačna, a o njoj su obaviješteni Hrvatski rukometni savez, čakovečki gradonačelnik Branko Šalamon i međimurski župan Ivan Perhoč', rekao je na izvanrednoj konferenciji za medije predsjednik Rukometnog kluba MKA*IPC Željko Kavran.

Predsjednik čakovečkog rukometnog prvoligaša kao razlog odustajanja naveo je slabo financijsko praćenje od strane Grada Čakovca i Međimurske županije. Kavran je naglasio da drugi klubovi dobivaju ogromne iznose od lokalnih zajednica, a za primjer je naveo Varteks Di Caprio, koji godišnje dobiva 935 tisuća kuna od Grada Varaždina.

Po onome što dobija od Grada i Županije MKA*IPC je zadnji klub u Prvoj ligi, izjavio je Kavran, dodavši da on i njegove firme osiguravaju 70 posto klupskog proračuna, ostatak čine sponozori, a lokalna zajednica sudjeluje tek neznatno.

Svoju izjavu Kavran je potkrijepio financijskim izvještajima iz kojih se vidi da je u ovoj godini klub preko Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije dobio 26.600 kuna, a od Grada Čakovca 30.000 kuna. Osim toga, kazao je Kavran, Grad plaća samo 7,5 sati dvorane Graditeljske škole tjedno, a ostalo, uključujući i organizaciju utakmica, klub pokriva sam.

Stoga je Kavran uputio ultimatum čakovečkom gradonačelnik i međimurskom županu ukoliko u roku od 8 dana ne dobije pismene garancije od Grada Čakovca i Međimurske županije da će financirati dvoranske potrebe kluba i osigurati 60.000 kuna mjesečno, da će dati neopozivu ostavku na mjesto predsjednika RK MKA*IPC. Kako je rekao predsjednik Kavran, ovakav potez nema veze sa štrajkom igrača zbog neisplaćivanja zadnje dvije plaće. Na kraju svog obraćanja novinarima je poručio da njega ne zanima ni Savez, ni sankcije, nego samo opstanak kluba.

Željko Kavran, bivši predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, dugogodišnji je predsjednik čakovečkog rukometnog kluba kojeg je iz treće uveo u prvu hrvatsku ligu, a u posljednjih šest godina MKA*IPC osvojio je dva druga mjesta, tri treća i jedno sedmo u hrvatskom prvenstvu.