OCJENA S TRIBINE

Cakiru neće biti lako sa Srbima i Hrvatima, ali bit će dobar

13.03.2013 u 19:48

Bionic
Reading

Turski sudac Cüneyt Cakir suočavao se sa salvom kritika nakon ogleda Manchester Uniteda i Reala tijekom kojega je izravno isključio domaćeg veznjaka Nanija, a idući veliki ispit imat će idućeg petka u Maksimiru kada će voditi kvalifikacijski ogled za SP između Hrvatske i Srbije. Korisnici našeg community portala Tribina.hr ipak vjeruju kako je Turčin dorastao zadatku i kako će dobro obaviti, očekuje se, iznimno zahtjevan posao

Dok se prašina oko uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka između Manchester Uniteda i Reala tek počela spuštati, stigla je informacija – kontroverzni Turčin Cuneyt Cakir djelit će pravdu u nadolazećoj utakmici Hrvatska – Srbija.

Kako gledate na Uefino delegiranje? Što mislite, zašto je baš turskog suca, koji je na onaj način isključio Nanija zbog starta nad Arbeloom, krovna europska nogometna reprezentacija odredila za našu 'utakmicu svih utakmica'? Djeluje li vam to kao nagrada za dobro odrađenu utakmicu na Old Traffordu; znak da Uefa maksimalno stoji iza njegovih odluka koje su, ponajviše, razljutile sir Alexa Fergusona i navijače Crvenih vragova diljem svijeta?

247169,246343,245961,245307

Dobrodošli na tribinu

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!

Cakir ima 36 godina, a na Fifinoj listi nalazi se već sedam godina. U Ligi prvaka sudi od 2010. godine, a lani je dijelio pravdu na polufinalu između Barcelone i Chelseaja na Nou Campu. Također, vodio je dvoboj Dinama i Maribora ove sezone u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Cakiru će pomagati sunarodnjaci Tarik Ongun i Bahattin Duran, a četvrti sudac bit će Baris Simsek.

Lani je na Europskom prvenstvu sudio utakmicu između Italije i Irske u našoj skupini pa u polufinalu između Portugala i Španjolske. Također, bio je glavni sudac u finalu Svjetskog klupskog prvenstva između Corinthiansa i Chelseaja. Modrić ga od prošlog tjedna pamti po dobrom, Vidić, koji doduše više nije aktivan u srbijanskoj reprezentaciji, sigurno ima neke drugačije dojmove.

Na Tribini smo ga dosad ocijenili četiri puta, a osim Skomine i Proence, po mišljenju korisnika bio treći najbolji sudac Eura.

Dosadašnje utakmice pod njegovim vodstvom koje smo analizirali na tribini: Dinamo - Maribor, Barcelona - Chelsea, Španjolska - Portugal, Manchester United - Real Madrid.

Pogledajmo i graf njegovih sviranja: OVDJE!