KVALIFIKACIJE ZA SP

Čak petorici Vatrenih žuti karton protiv Malte onemogućio bi nastup protiv Rusije. Evo o komu je riječ...

10.11.2021 u 17:06

Bionic
Reading

Puno je ciljeva pred Vatrenima uoči važne utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na gostovanju u Ta'Qaliju protiv Malte (četvrtak, 11. studenoga u 20:45 sati).

Prvi cilj je pobjeda, no podjednako važno je sačuvati se od ozljeda i pripaziti na žute kartone. Ovo posljednje na umu moraju imati petorica igrača kojima prijeti propuštanje nedjeljne 'biti ili ne biti' utakmice na Poljudu s Rusijom.

To su Ivan Perišić, Nikola Vlašić, Josip Stanišić, Marcelo Brozović i Duje Ćaleta-Car. Posebno opasno bi bilo kada bi požutjeli igrači milanskog Intera Brozović i Perišić čiji bi izostanak bilo teže nadoknaditi negoli preostale trojice.

Valja imati na umu da nema Matea Kovačića te da se Luka Modrić vraća nakon viroze pa je stoga nužno poraditi na koncentraciji i maksimalnoj smirenosti, kako u igri, tako i u komunikaciji sa sucima i protivničkim igračima. Podsjetimo, izbornik Zlatko Dalić je najavio kako protiv Malte neće odmarati igrače te će zaigrati s najjačim sastavom ne bi li što prije stekao nedostižnu prednost. Taktika čuvanja od ozljeda i kartona nakon toga bi bila puno jednostavnija.