FIFA_SP_2018.svg

INVAZIJA NA SOČI

Čak 100 tisuća ruskih navijača želi na utakmicu protiv Hrvatske; evo koliko na crnom tržištu košta ulaznica

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 07.07.2018 10:37
  • Objavljeno 07.07.2018 u 09:51
Bionic
Reading

U gotovo tjedan dana, koliko je prošlo od posljednjih utakmica domaćina Rusije tj. Hrvatske, među navijačima koji žele uživo vidjeti ovaj povijesni spektakl traje velika potražnja za ulaznicama. Od trenutka kada je postalo poznato kako će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, koje se igra u subotu u Sočiju (20 sati), igrati Rusija-Hrvatska, bilo je jasno kako će hrvatskih navijača biti najmanje dosad

Iako je pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom još je jedna povijesna utakmica odmah je bilo jasno kako će na olimpijskom stadionu kapaciteta 48.000 sjedalica, u gradu sa suptropskom klimom te smještenom na obali Crnog mora, više od 90 posto gledatelja navijati za Rusiju. Koliko će točno biti hrvatskih navijača na tribinama teško je reći, ali prema nekim prognozama maksimalno četiri tisuće.

Naime, prema Fifinom pravilniku zna se točno koliko ima ulaznica navijački sektor svake reprezentacije. Konkretno, za ovu utakmicu hrvatski navijači su dobili pravo na 2300 ulaznica, a još je 700 ulaznica pripalo Hrvatskom nogometnom savezu za prijatelje i sponzore.

Nema sumnje kako su spretni hrvatski navijači uspjeli doći još do dodatnih ulaznica preko navijača reprezentacija koje su se nadale polufinalu u Sočiju (Argentina, Danska…).

No, podatak koji zvuči nevjerojatno jest kako je u Soči stiglo ukupno oko 100 tisuća ruskih navijača od kojih velika većina ima želju doći do ulaznice.

Naravno, velika većina njih stigla je u Soči na odmor s prvim ciljem da utakmicu gleda na otvorenom na jednoj od plaža uz Crno more, ali isto tako većina njih je jako dobre platežne moći i pokušat će do posljednjeg trenutka doći do vrijednog papirića.

Zbog toga već danima u Sočiju vlada prava pomama za ulaznicama koje na crnom tržištu dosežu cijenu od dvije tisuće eura. Tu informaciju potvrdio je u javljaju uživo iz Sočija HRT-ov reporter Drago Ćosić. I za očekivati je kako će cijene još rasti do početka utakmica (subota, 21 sat po lokalnom vremenu).

  • +22
Razglednica Sočija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal