ISPROBAVANJE NA DONU

Čačićev plan za Rusiju: U napadu počinju dvije špice!

10.11.2015 u 13:55

Bionic
Reading

Nakon osiguranog plasmana na Europsko prvenstvo u Francuskoj, hrvatska nogometna reprezentacija će 17. studenoga u Rostovu na Donu odmjeriti snage s još jednim sigurnim sudionikom nadolazeće smotre Starog kontinenta

Uoči dvoboja s Rusijom Ante Čačić je iznio prve dojmove u novoj akciji.

'Svako okupljanje ima smisao i cilj, a susret protiv kvalitetne Rusije sigurno je izazovan. Želimo vidjeti mogućnosti nekih igrača koji su možda manje igrali u kvalifikacijama, te ćemo imati imperativ napraviti što bolji rezultat. Rezultat je uvijek važan,' najavio je, prenosi službena stranica HNS-a, Ante Čačić.

Za utakmicu ne konkuriraju trojica prvotimaca iz Reala i Barcelone Luka Modrić, Ivan Rakitić i Mateo Kovačić.

'Ovu utakmicu treba staviti u kontekst početka priprema za Euro. Možemo isprobavati Badelja, Brozovića i Močinića u veznom redu, raspoložene Kalinića i Mandžukića zajedno u napadu, ovisno o tome vidim li na nadolazećim treninzima da bi to moglo funkcionirati. Vidjet ćemo na koji način i kako koristiti igrače u kombinacijama za Francusku,' objasnio je Čačić.


Hoće li Hrvatska u nastavku priprema za EP tražiti jače ili slabije suparnike?

'Ne bježim od jakih utakmica, one daju više odgovora od laganih. Bude li laganih utakmica, one će biti neposredno uoči samog početka natjecanja,' zaključio je izbornik.

Posljednji ogled hrvata i Rusa odigran je prije 8 godina... Oba su završila bez pogodaka