PUCA OD SAMOPOUZDANJA

Čačić pred Bugare kao uoči izleta

16.07.2012 u 15:09

Bionic
Reading

Trener i kapetan Dinama Ante Čačić i Milan Badelj su iznijeli svoja razmišljanja uoči puta u Bugarsku na dvoboj kvalifikacija za nogometnu Ligu prvaka

Trener Čačić od prvog istupa kao trener Dinama ne bira sredstva za isijavanje optimizma i tim tonom je nastavio i u novoj sezoni.

'U proteklim godinama Dinamo je mukotrpno gradio europski renome i s pravom vjerujem da ćemo uspješno apsolvirati protivnika pred nama', kaže Čačić koji pazi da javno ne podcijeni Ludogorec.

'Nemaju jaka imena, ali imaju rezultate koji plijene. Uostalom, mi smo u Turskoj zimus odigrali dvije teške utakmice s Litexom kojega su oni ostavili iza sebe. Imaju oni aduta, ali sam siguran da ćemo im nametnuti svoj ritam i proći u iduću fazu natjecanja koje nam donosi egzistenciju', rezime je razmišljanja trenera i kapetana Badelja, a Čačić je ponudio i kratki nogometni presjek bugarskog prvaka.

'Ekipa su koja teži kombinatornoj igri i tako dolazi do pozicija u završnici. Po kvaliteti se ističu Ivanov i gargorov, ali mi moramo gledati sebe i svojom kvalitetom limitirati njihovu', govori samopouzdani Čačić.

Badelj rezonira kako je ključno što je ekipa ostala na okupu što ovaj Dinamo čini jačim od lanjskog, a Čačić već gleda i korak unaprijed:

'Odlično smo se pripremili i sve do završne kvalifikacijske faze mi moramo davati ritam utakmicama i nametnuti se protivnicima.'

Čačić nije bježao ni od problema na tribinama. dapače, ponudio je sociološki pristup.

'Tu nije riječ o navijačima, već o ekscentričnoj grupi neciviliziranih pojedinaca koji ruše ugled svih nas. Drago mi je da igrači nisu previše razmišljali o tim problemima jer nije ugodno slušati kada vas stranci stavljaju u isti kontekst s njima. Ipak, Dinamo je institucija s vojskom navijača i nema puno smisla stalno govoriti o manjini', završava Čačić koji na put neće voditi ozlijeđene Krstanovića i Šimunića, nedovoljno spremnog Ademija i Jerka Leku koji odslužuje prvu od dvije utakmice kazne zbog isključenja protiv Lyona.

U jutarnjim satima su puštene u prodaju ulaznice za uzvrat po promotivnim cijenama (sjever i istok jednu kunu, zapad deset), ali za razliku od lani, redova oko blagajni nema.