PETEV ZASAD SLAB

Bugarska verzija Dinama zabrinjava: Tako se ne može do titule!

18.12.2016 u 09:32

Bionic
Reading

Dinamova jalovost još jednom je došla do izražaja na Poljudu ove subote protiv Hajduka, a unatoč pobjedi postavlja se pitanje može li 'modra' momčad do titule prvaka pod vodstvom Ivajla Peteva koji nije puno toga popravio po pitanju poboljšanja igre tijekom posljednja dva i pol mjeseca...

Podsjetimo, nakon otkaza Zlatku Kranjčaru i kratko mandata Željka Sopića 'modru' je klupu preuzeo početkom listopada Ivajlo Petev, bivši bugarski izbornik kojem je zadatak bio probuditi momčad i vratiti ju na pobjednički kolosijek.

Na žalost Dinamovih navijača, sada možemo reći da Bugarin u tome nije uspio, a momčad mu igra zabrinjavajuće neuvjerljivo, što je bilo vidljivo i tijekom derbija s Hajdukom ove subote. Pod Kranjčarom je zagrebačka ekipa s lakih 4:0 pregazila Splićane na Poljudu na početku sezone, a Petev u dvije utakmice s istim protivnikom gotovo da nije stvorio niti četiri izgledne gol prilike i može biti sretan što je osvojio četiri boda.

'Bugarska' verzija Dinama definitivno ne melje protivnike. U dva i pol mjesec samo Cibalija je pobjeđena s više od dva gola razlike, a većina pobjeda bila je čupanje 1:0 u završnici. Na sličan način iščupan je i bod na Maksimiru protiv Rijeke, kao i spomenuti subotnji trijumf na Poljudu, bez kojih bi prvenstvo već bilo riješeno. Uz to sve, neuspjehe u Ligi prvaka nema smisla ni dodatno navoditi.

Jasno je da 'modri' bez Pjace i Roga više nisu ista momčad kao prošle sezone, no ostaje dojam da se postojeći kadar može voditi bolje. Ako ostane i bez svog spasitelja Soudanija, Petev će imati velikih problema i zasad se ne čini kao čovjek koji ove sezone može odvesti Dinamo do 12. naslova u nizu.

No, treba bugarskom strategu dati priliku da odradi zimske pripreme po svom ukusu pa vidjeti hoće li se stvari popraviti tijekom proljeća. Zasad ne zaslužuje prolaznu ocjenu, ali konačan dojam moći ćemo stvoriti tek na kraju sezone. Ako uopće kraj dočeka na klupi zagrebačkog kluba. Ne bi bio ni prvi ni zadnji koji je u Maksimiru smijenjen usred sezone...