DOLAZI RIJEKA

Brutalno iskreni Zoran Zekić: Nismo dostojni Opus Arene

01.12.2023 u 12:31

Bionic
Reading

U 17. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige Osijek u Opus Areni u subotu dočekuje drugoplasiranu momčad lige Rijeku (17 sati, MAXSport 1, MAXtv).

U prošlom kolu Osijek je doživio poraz na Maksimiru od Dinama 2:1, a gol koji ih je ostavio praznih ruku Osječani su primili u sudačkoj nadoknadi.

'Bili smo na dobrom tragu. Rezultatski to nije bilo dobro, ali je dobar proces. Izvukli smo pouke iz te utakmice. Ono dobro iz te utakmice moramo ponoviti. Da smo bili mirniji u Maksimiru, da smo imali malo više vjere u sebe… Imali smo nekoliko situacija u kojima je falio normalan pas. Šteta, izlazili smo fantastično iz pritiska Dinama', rekao je trener Osijeka Zoran Zekić.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

O subotnjem protivniku ima samo riječi hvale:

'Rijeka uistinu igra dobar nogomet. Igrači su lagani, rastrčani, agresivni... Vidi se da uživaju u igri bez opterećenja. To su njihove prednosti. Koje su naše? Pokazat ćemo to na terenu, bez puno priče. Ne treba bježati od imperativa, ali imamo detalje i procese koji se odvijaju i koji su na razini na kojoj jesu. Ja kao trener osjećam odgovornost da napokon osvojimo tri boda i pružimo što bolju igru jer se moramo penjati na ljestvici. Imperativ je možda preteška riječ, ali sraz s Rijekom i trenutak u kojem se nalazimo moraju biti velika motivacija za nas.', u svom je stilu rekao Zekić.

Trener Bijelo-plavih od svog dolaska na klupu Osijeka čeka i golgeterski učinak Ramona Miereza.

'Zabit će u subotu! Ja sam bio napadač, imam svoj model kako bi volio da igramo nogomet i nije mi nimalo drago da se toliko troši i nalazi u situacijama u kojima se nalazi. Želim ga između dva centralna braniča i na vrhu kaznenog prostora. Za to moramo biti protočniji, imati bolji posjed i da s više igrača završimo u suparničkom kaznenom prostoru jer nam to nedostaje, a Rijeka to radi fantastično, zaključio je Zoran Zekić i na kraju poručio:

'Opus Arena nam je za sada opterećenje. Izgleda predobro, a očekivanja su velika. Za sada nismo pokazali da smo dostojni Opus Arene', poručio je trener Osijeka.

Standings provided by Sofascore