kapetan 'bilih'

Oglasio se dvostruki strijelac Marko Livaja i uoči puta za Grčku poslao jasnu poruku

14.08.2023 u 08:19

Bionic
Reading

Hajduk je u 4. kolu SuperSport HNL-a na Poljudu pobijedio Slaven Belupo 3:0. Dva je gola zabio kapetan 'bilih' Marko Livaja, no uspio je i zapucati penal, a jedan mu je gol poništio VAR

Nije Marko Livaja skrivao zadovoljstvo nakon pobjede 'bilih' protiv 'farmaceuta'. Dodatno je to samopouzdanje uoči gostovanja kod PAOK-a u četvrtak u borbi za Konferencijsku ligu.

'Psihološki jako bitna pobjeda. U četvrtak imamo jako važnu europsku utakmicu i najbitnije je bilo dobit ovo i zasjesti na prvo mjesto ljestvice. Sada imamo jedno teško gostovanje, ali mislim da smo spremni. Imamo dobru momčad i na dobrom smo putu, ogledalo nam mora biti ovo drugo poluvrijeme koje smo odigrali protiv Slaven Belupa', kazao je Livaja koji je u dresu Hajduka do sada zabijao hat-trick samo na gostujućim terenima. Malo je nedostajalo da u nedjelju navečer na Poljudu 'padne' prvi domaći...

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Mislim da je najbitnije da smo pobijedili. Brojke su uvijek lijepa stvar, ali ne opterećujem se time. Drago mi je što je momčad dobro reagirala nakon lošijih prvih 45 minuta. Promašio sam taj penal, ali znali smo da moramo biti strpljivi... Možda je Europa malo ostavila trag, ali to nije opravdanje da tako loše uđemo u utakmicu. Drugo poluvrijeme je pokazali da smo pravi i da smo zaslužili pobjedu. Uvijek želiš dati sve najbolje od sebe, ali nekad jednostavno ne ide. Radili smo za te prilike i na kraju zasluženo pobijedili. Golman Slavena? Odlično je branio, nismo ni mi nešto bajno pucali, ali čestitam mu na izvanrednoj utakmici', smiruje strasti kapetan 'bilih' koji se osvrnuo i na navijače:

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +30
Hajduk - Slaven Belupo, SuperSport HNL, 13.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

'Stvarno jedna odlična atmosfera, protiv Slaven Belupa je došlo 26.000 ljudi. Svaka im čast, ali to nije iznenađenje, znamo gdje živimo', kazao je kapetan Hajduka Marko Livaja te se okrenuo europskim izazovima:

'Čeka nas tvrda utakmica i protivnik koji će igrati drugačije nego na Poljudu. Mislim da imamo dovoljno iskustva i znanja da možemo tamo dobiti. Nije tamo da navijači sami pobjeđuju, nije to baš tako. Moramo ući zrelo u utakmicu, ne bojati se i imat ćemo svojih šansi. Dugo godina ne igramo Europu, a sad imamo protivnika po mjeri, nisu oni ništa bolji. Sigurno imamo šanse. Svi znamo kad dođeš u goste da je najbitnije izdržati početni pritisak, a kasnije treba što pametnije', zaključuje Marko Livaja.

>> više statistike pronađite OVDJE

Standings provided by Sofascore