grci u drami

AEK uoči utakmice s Dinamom u rasulu: Moramo se nositi sa šokom i tugom...

14.08.2023 u 05:52

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama i AEK-a sutra (utorak, 15. kolovoza, 20 sati, MAXSport, MAXtv) igraju prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka. Zbog navijačkih nereda prošlog ponedjeljka u kojima je ubijen navijač AEK-a prvi je susret u Ateni odgođen te će se igrati u subotu 19. kolovoza (20.45 sati, MAXSport, MAXtv)

Mučan je tjedan iza nogometaša Dinama i AEK-a. Zbog sukoba Bad Blue Boysa i pristaša grčkog prvaka u kojem je ubijen navijač AEK-a prvi je susret, koji se trebao igrati prošlog utorka, otkazan. Novi termin te utakmice u Ateni je subota, 19. kolovoza (20.45 sati, MAXSport, MAXtv), a prvi se međusobni susret 3. pretkola Lige prvaka igra sutra (utorak, 15. kolovoza, 20 sati, MAXSport, MAXtv) na Maksimiru.

Previše je toga rečeno i napisano u posljednjih sedam dana, izgubljen je jedan mladi život, a više od 100 Bad Blue Boysa sad je u grčkim zatvorima gdje čekaju početak suđenja. Atmosfera je s obje strane, malo je reći, mučna... Ali igrati se mora, UEFA nikoga neće čekati.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

U takvom razvoju snaga momčad AEK-a dolazi u Zagreb, a iz Grčke ne stižu nimalo pomirljivi tonovi. Dapače, AEK i Dinamo su vodili žestoku bitku priopćenjima, a grčki mediji sad otkrivaju kako AEK na Maksimir stiže u totalnom kaosu. Dio medija ističe da u AEK-u u ovom trenutku baš nitko ne razmišlja o nogometu, da je svima utakmica u drugom planu...

  • +8
AEK stigao u Zagreb Izvor: Pixsell / Autor: MARKOS HUZOURIS/EUROKINISSI/PIXS

'Psihološki su AEK-ovi igrači potpuno prazni, uopće nemaju apetiti za nogomet. Jer, moraju se nositi sa šokom i tugom, ali bez obzira na ono što se dogodilo AEK za dva dana mora igrati u Zagrebu, s navijačima Dinama na tribinama u atmosferi u kojoj 'zločesti Grci drže njihovu braću', navodi Newsbomb.gr i dodaje:

'Ta je odluka dovoljna da razbjesni svaku inteligentnu osobu, a sve to ne može ne utjecati na igrače i njihovu izvedbu. Prisiljeni smo igrati ovu utakmicu bez nade da će se išta promijeniti i da će biti kazne za Dinamo, da će se promijeniti mjesto igranja utakmice. Igrači treniraju pognutih glava, tužni su i takvi će sad igrati utakmicu...'

Uz sve to je AEK službeno obavijestio Uefu u da nema namjeru sudjelovati ni u kakvim zajedničkim i ostalim službenim obvezama prije utakmice (poput zajedničkog ručka ili večere s Dinamom) i nekih drugih događaja koji su normalni uoči utakmica u pretkolima Lige prvaka.

Trener Matias Almeida objavio je spisak 23 igrača za utakmicu u Zagrebu. Na put će krenuti Domagoj Vida i Sergio Araujo koji su se oporavili nakon ozljeda, a izostavljen je Srbin Mijat Gaćinović koji je nespreman, kao i novopridošli Ezequiel Ponce koji nije na europskom popisu.

Nogometaši AEK-a pod jakim policijskim osiguranjem napustili zračnu luku Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL