Studio HNL

Bruno Marić sve je rekao o incidentu, a dotakao se i suđenja: Ja sam siguran da su svi navijači Hajduka poludjeli na tog manijaka

13.11.2022 u 22:15

Bionic
Reading

Odigrano je 17. kolo SuperSport HNL-a, a u posebnoj emisiji 'Studio HNL', prikazanoj na kanalu MAXSport, gostovao je Bruno Marić, predsjednik sudačke komisije HNS-a. Imao je što za reći

Zbog čestih kritika na račun sudaca i nekih čudnih odluka koje su razljutile navijače kao gost u emisiji 'Studio HNL', prikazanoj na kanalu MAXSport, bio je Bruno Marić, predsjednik sudačke komisije HNS-a gost se pojavio. Očekivano, najviše se pričalo o subotnjoj utakmici Slaven Belupo - Hajduk (2:2) na kojoj je pomoćni sudac Anto Marić pogođen sjedalicom s tribine na kojoj je bila Torcida. Utakmica je nakratko prekinuta, ali je ubrzo nastavljena:

'Nije samo tako prekinuti utakmicu. Ne želim se skrivati od istine. Oni koji su odlučivali o prekidu utakmice nisu samo suci nego i oni koji su odgovorni za zdravlje igrača i imovinu ljudi. Policija je utvrdila da nema sigurnosnih mogućnosti da isprazni taj dio tribine. Da se svi navijači izbace sa stadiona, to dovodi u opasnost živote i imovinu ljudi u Koprivnici. Važnije je to zaštititi nego sama utakmica', kazao je između ostalog Marić.

No, nije bilo govora samo o tom incidentu nego i o nekim sudačkim odlukama.

'Tendenciozno suđenje koje se plasira da je bilo od strane suca utakmice... Ovo je situacija koja je dvojbena jer se radi o potencijalnom igranju rukom i potencijalnom prekršaju koji je prethodio golu. Po meni je sudac donio dobru odluku, ali da je bio tendenciozan, mogao je donijeti i drukčiju odluku. Sigurno netko misli da je ovo kažnjiva ruka ili prekršaj', kazao je Marić o situaciji iz koje je Krovinović zabio gol.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Mislim da je vrijeme prestati skrivati istinu i da kažemo hrvatskoj javnosti što se dogodilo. To je neprihvatljivo. Ne želim da ostane ikakav trag iza ovoga o stavu sudačke komisije ili mene osobno', dodao je Marić.

No, osvrnuo se i na sukob između Livaje i Solde. Vidi se kako je Soldo nasrnuo a Livaju, a očito su pale i teške riječi. Ali opomena nije bilo…

'Pogledajte ovaj start Solde… Izbija loptu, a nakon toga dolazi do udarca koljenom u butinu. To je bolno Livaji. Ja sam pomislio 'samo da se nije ozlijedio', jer ide u Katar. Srećom, i nije bilo ništa. Taj prekršaj nije za opomenu, ali Livajino ponašanje nakon tog starta je za opomenu. Mislim da je sudac dobro postupio što je opomenuo Livaju. Nisam ja tu vidio neki sukob, ne znam što su si rekli', kazao je Marić dodavši:

'Pogledajte zatim start Livaje. Je li ovo start za opomenu? Ne. Je li prekršaj? Da. Je li sudac Čulina dobro postupio i dao zadnje upozorenje Livaji? To je bilo u redu. A što se dogodilo nakon toga? Dolazi do huliganskog, divljačkog ispada', kazao je Marić koji je rekao kako je sudac bio kod doktora jer je imao krvavu glavu i udarac je očito bio snažan.

Taj navijački incident ga je jako naljutio, ali i rastužio:

'Nadam se da će huligan, divljak i navijački terorist odgovarati za ovo najstrože i najžešće. Da to bude poruka klubovima da izbace ovakve navijače jer to nisu navijači, nego huligani', kazao je. Na kraju je još dodao:

'Ja sam siguran da su svi navijači Hajduka poludjeli na tog manijaka koji je bacio stolicu i zbog čega je prekid trajao 20 minuta. Nadam se da će biti kažnjen i uhvaćen kao poruka svim drugima.'

Poslao je i jasnu poruku svima:

'S pogreškama se treba suočiti. Volio bih da to drugi rade. Ne možemo mi biti žrtve huliganskog terorizma i doći suditi utakmice koliko god nas glava boljela. Spriječite to, ne dopustite da sudac dobiva stolicom u glavu. Ovo nisu normalni uvjeti. Mi se moramo bojati za svoju sigurnost, to ne bi trebalo biti tako. Trebamo suditi, odgovarati za svoje pogreške, a kad puno griješimo, treba nas mijenjati.'

Još je komentirao i trenera Hajduka Mislava Karoglana za kojeg je spomeniuo kako će ga Sudačka komisija prijaviti zbog načina na koji je komentirao suđenje.

O čemu je još bilo govora u emisiji 'Studio HNL' pogledajte u video prologu.

Izvor: tportal.hr

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

2>