povijesni transfer

Brozović prihvatio ponudu bogatih Saudijaca; poznato je zašto ga se Inter riješio!

22.06.2023 u 13:01

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović dobio 'nemoralnu ponudu' čini se kako sigurno napušta milanski Inter

Ako je vjerovati informacijama koje su dobili novinari Gazzette dello Sport, 30-godišnji Marcelo Brozović nakon više od osam godina u milanskom Interu odlazi u saudijski Al Nassr gdje će postati suigrač Cristiana Ronalda. Naime, Talijani doznaju da je Brozović prihvatio ponudu bogatih Saudijaca...

Iako Brozović ima važeći ugovor s Interom do ljeta 2026. godine ipak je došlo do transfera koji nitko nije očekivao, a službeno predstavljanjeo očekuje se do kraja ovog tjedna.

'To je povijesni transfer jer odlazi igrač koji je jedan od simbola kluba. Odlazi Hrvat koji je osam i pol godina časno služio Interu. Uz sve to, nije samo služio Nerazzurrima, nego im je vodio vezni red', piše između ostalog u Gazzette dello Sport.

No, najzanimljiviji dio priče jest daj da Epc Brozo, kako ga zovu u Italiji, nije želio otići iz Intera usprkos godišnjoj plaći od 15 milijuna eura neto! Dobio je garantiran dvogodišnju ugovor čime će postati najplaćenijih hrvatski nogometaš.

Brozović, kako govore ljudi koji su mu bliski, uživa status zvijezde u Interu gdje ima najveću plaću i vodio je klub do finala Lige prvaka. U sezoni 2021/22. vodio je Inter do titule prvaka i odavno je poznato kako su za njega pokazali interes i klubovi poput Reala, Barcelone i drugih.

Stoga je mnoge iznenadio njegov pristanak da ipak preseli u saudijski Al Nassr. Iza svega stoji, kako doznaju talijanski mediji, pakleni plan čelnika kluba koji su čekali idealan trenutak i pravu ponudu za Brozovića da ga se na elegantan način riješe te uz to uštede ukupno oko 50 milijuna eura – koliko bi ih koštao Hrvat da ostane. Kako se doznaje za njega bi trebali dobiti odšteta od 27 milijuna eura.

Uostalom, već su i pronašli zamjenu za njega, a to je 23-godišnji Davide Frattesi iz Sassuola.

A da je u top formi Brozović je dokazao na finalnoj utakmici Lige nacija gdje ej briljirao u dresu Hrvatske i usprkos porazu od Španjolske, proglašen je za igrača utakmice. To se baš i nije dopalo čelnicima Intera jer je u dva navrata bio ozlijeđen ove sezone, ali za Hrvatsku gine… Navodno je to - uz ogromnu plaću koju ima - presudilo.

Nema sumnje kako će i Ronaldu uz njega biti lakše te je i on 'imao prste' u ovom transferu. Naravno, treba reći kako na klupi sjedi Hrvat Dinko Jeličić koji zan sve o Brozoviću. I njegova riječ ima težinu...

  • +67
Hrvatska - Španjolska, finale Lige nacija, 18.6.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic