dosta mu je

Brončani 'vatreni' poslao jasnu poruku čelnicima kluba: Želim otići u momčad koja se bori za Ligu prvaka

11.03.2023 u 13:09

Bionic
Reading

Borna Sosa (25), hrvatski nogometni reprezentativac i igrač njemačkog bundesligaša Stuttgarta za tamošnje je medije potvrdio da želi zaigrati za klub koji će igrati u Ligi prvaka

Stuttgart će teško ostvariti tu njegovu ambiciju, s obzirom na to da se u prošloj sezoni jedva zadržao u elitnom razredu njemačkog klupskog nogometa, a ni ove ne stoji bolje, jer je nakon 23 odigrana kola na 16. mjestu s tek 19 osvojenih bodova, koliko imaju i klubovi koji su na predzadnjoj i zadnjoj poziciji, Hoffenheim i Schalke.

'Moj je cilj u jednom trenutku otići u klub koji će uvijek stremiti nastupu u Ligi prvaka', izjavio je za njemačke medije Borna Sosa (25), osvajač brončanog odličja s Hrvatskom na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Katru.

'Nije mi važno u kojoj će to državi biti', dodao je Sosa koji je 2018. godine došao u Stuttgart iz zagrebačkog Dinama.

Sadašnjim je ugovorom vezan za Stuttgart do kraja lipnja 2025., ali je malo nedostajalo da u siječnju ove godine promijeni sredinu i završi u Bayeru iz Leverkusena. Stuttgart je na kraju blokirao Sosin transfer.

'Prihvatio sam tu odluku... Nastavit ću i dalje davati sve od sebe za Stuttgart, a ako će biti potrebno, tražit ćemo novo rješenje na kraju sezone', izjavio je Sosa.

Transfermarkt.com, internetski portal specijaliziran za nogomet, Sosinu je tržišnu vrijednost procijenio na 20 milijuna eura.

Hrvatski reprezentativac je u ovoj sezoni nastupio u 16 bundesligaških utakmica u kojima je postigao dva gola, a šest puta je asistirao za golove suigrača.

Stuttgart danas od 15.30 sati gostuje kod Eintrachta u Frankfurtu.