SuperSport HNL

Dinamo gostuje na Šubićevcu, a 'lokosi' dočekuju 'farmaceute'; evo gdje gledati današnje utakmice

11.03.2023 u 10:45

Bionic
Reading

Subotnji program 25. kola SuperSport HNL-a otvaraju Lokomotiva i Slaven Belupo (16 sati, MAXSport 1, MAXtv), a potom na Šubićevcu igraju Šibenik i Dinamo (18.10 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Fantastičnom utakmicom Gorice i Istre 1961 u petak je započelo 25. kolo SuperSport HNL-a. Gorica je senzacionalnim preokretom slavila 5:4 iako je u 80. minuti gubila 3:1. Bila je to prava nogometna poslastica s čak devet golova, a danas se uzbuđenja, nadamo se, nastavljaju.

Tako subotnji program 25. kola SuperSport HNL-a otvaraju Lokomotiva i Slaven Belupo (16 sati, MAXSport 1, MAXtv), a nakon toga na Šubićevcu igraju Šibenik i Dinamo (18.10 sati, MAXSport 1, MAXtv).

LOKOMOTIVA - SLAVEN BELUPO, 16 sati, MAXSport 1, MAXtv

'Lokosi' su u prošlom kolu prekinuli niz od dva poraza, na Poljudu su pobijedili Hajduk 4:3 u sjajnoj utakmici koja je momčadi vratila samopouzdanje. Važno je to jer Lokomotiva ove sezone u dva međusobna susreta nije uspjela pobijediti 'farmaceute'.

'Dolazi nam momčad čije nam stanje na tablici, kao i naši međusobni rezultati ove sezone, govori da moramo biti maksimalno angažirani tijekom čitavog susreta kako bismo stigli do željenog, odnosno nastavili pozitivan niz. Slaven Belupo je kvalitetan i čvrst protivnik, to ne treba ni isticati', kaže trener Lokomotive Silvijo Čabraja koji za današnju utakmicu ne može računati na kapetana Josipa Pivarića zbog loma nosa.

  • +29
Hajduk - Lokomotiva, 5.3.2023. Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

Slaven Belupo je pak u posljednjih pet utakmica samo jednom izgubio (Šibenik), uz pobjedu (Rijeka) i tri remija (Dinamo, Osijek, Gorica). 'Farmaceuti' su u tih pet utakmica zabili tri gola i isto toliko primili.

'Sad ispada da igramo kao Atletico Madrid. Naravno da je disciplina i trka u oba pravca potrebna, ali bilo bi puno lakše da zabijemo gol iz prve šanse. Ne mogu se sjetiti kad nam neka gol nije zabila iz prve šanse, osim Rijeke na Rujevici. Je li to nekako trenutačno prokletstvo, ali samo mi to možemo promijeniti. Kad zabiješ prvi, lakše ti je', kaže trener Slaven Belupa Zoran Zekić te dodaje:

'Lokomotiva je momčad koja je u ovom trenutku u jako dobroj formi. Igrali su odlično u Splitu, a prije toga protiv Dinama u Kupu. Zaista moderna, mlada i okomita ekipa. Meni se sviđa kako rade selekciju, imaju dosta mladih igrača... Sigurno je da su poslije Poljuda puni samopouzdanja, a na nama je da budemo što čvršći i agresivniji, prema naprijed raspoloženiji. Protiv Gorice nam je falila ta poveznica napada i obrane. Očekujem da tu igrači budu hrabriji, rastrčaniji, da rade rotacije koje tražimo od njih i da se do kraja opuste. Ako se bojite greške, onda ona dođe i prije nego se nadaš.'

  • +11
Slaven Belupo - Gorica (24. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

Zekić ponovno ima strašnih problema s ozlijeđenim igračima...

'Mi imamo svojih problema u kadru, to će diktirati sastav i sustav. Nema plakanja, imamo to što imamo, snaći ćemo se kako god budemo znali. Ono što smo imali prošli tjedan, to je kamilica za ovaj tjedan. Imamo kartona i ozljeda, ostali smo jako osakaćeni, nemamo nekih rješenja. Već bismo povukli neke mlađe od juniora, ali njima je isto svaki bod bitan. Imamo što imamo, svi su igrači Slaven Belupa, probat ćemo se snaći kako možemo. Nećemo moći toliko rotirati. Ima dosta imena, ne bih o tome', zaključio je Zoran Zekić.

ŠIBENIK - DINAMO, 18.10 sati, MAXSport 1, MAXtv

Šibenik je u opasnoj zoni, nakon što je Gorica u petak pobijedila Istru 1961 5:4 ima samo četiri boda prednosti i do kraja sezone će biti jako gusto.

Problem za domaćine je i to što na svom Šubićevcu ove sezone imaju samo jednu jedinu pobjedu uz četiri remija i sedam poraza. A danas im stiže vodeći Dinamo.

  • +16
Varaždin - Šibenik (24. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'Dobro smo se spremili i analizirali protivnika. Oni nam neće dati prostora, nema tu igranja na 0:0. Protiv Dinama to može proći samo na veliku sreću. Nećemo biti pasivni, odradit ćemo ono što smo radili na treningu. Ne smijemo ulaziti ni u sporne situacije', kaže u najavi trener Šibenika Damir Čanadi koji ima jako puno problema jer zbog ozljeda protiv Dinama nema Ikera Poza, Leona Krekovića, Duje Čopa i Josipa Kvesića.

Dinamo od 2010. godine nije izgubio na Šubićevcu.

'Čeka nas teško gostovanje, Šibenik je borbi za ostanak, osvježio je momčad s dosta igrača, cijelo proljeće pokazuje kvalitetne predstave. Bit će nam jako teška utakmica iz puno razloga, pred nama je dobar i motiviran domaćin, a s obzirom na to da vegetacija nije u punom jeku, ne očekujem bajan travnjak. Ipak, mi protiv svakoga i svugdje tražimo tri boda, želimo se prezentirati u najboljem svjetlu i bude li tako, bit ću zadovoljan. Vjerujem da će to i semafor pokazati', kaže trener Dinama Ante Čačić koji neće moći računati na kapetana Arijana Ademija:

  • +7
Dinamo - Osijek, 5.3.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Imali smo nekoliko dana odmora nakon napornog prošlog tjedna gdje smo odigrali tri utakmice. Postoje manji problemi s kadrom. Kapetan Arijan Ademi neće biti spreman, male poteškoće imaju Dino Perić i Luka Ivanušec i nakon treninga ćemo vidjeti hoće li biti sposobni za utakmicu. Svi ostali su na raspolaganju.'

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.