krizne mjere

Britanski teniski savez pripremio 25 milijuna eura za spas tenisa u Velikoj Britaniji: 'Pandemija može čak dovesti i do rasta'

03.04.2020 u 23:48

Bionic
Reading

Britanski teniski savez (LTA) pripremio je paket pomoći od 25 milijuna eura za igrače, trenere i cjelokupni tenis u Velikoj Britaniji tijekom epidemije koronavirusa

Britanski teniski savez (LTA) pripremio je paket pomoći od 25 milijuna eura za igrače, trenere i cjelokupni tenis u Velikoj Britaniji tijekom epidemije koronavirusa.

Opsežni paket mjera pružit će dodatnu podršku svima u britanskom tenisu s ciljem da iz ove krize izađu u što jačoj i zdravijoj poziciji.

Veći dio paketa pomoći zasniva se na zaštiti teniske baze, uključujući i kontinuirano financiranje razvojnih centara i dvije nacionalne akademije i podršku redovnim trenerima.

Među korisnicima pomoći bit će britanski tenisači koji su na ljestvici između 101. i 750. mjesta. Klubovi s travnatim terenima moći će koristiti fond za pomoć koji nudi 15 milijuna eura beskamatnih zajmova.

Također, LTA se obvezuje povećati nagradne fondove na malim domaćim turnirima koji bi se mogli održati kasnije u godini.

'Ova pandemija može potencijalno dovesti do budućeg rasta tenisa', rekao je izvršni direktor LTA-e Scott Lloyd.

'Znamo da su mnogi koji se bave tenisom u Britaniji zabrinuti zbog svoje budućnosti. Najava ovih mjera jest osigurati da klubovi i prostori ostanu održivi, ​​a treneri i dužnosnici ne budu izgubljeni u sportu.'

Lloyd je najavio i kako će vodstvo saveza primati 20 posto manju plaću, dok će dio zaposlenika dobiti plaćeni godišnji odmor s 80 posto plaće.