BASKET OPET U SVOM GRADU

Briljantni Vrbanc i Zadar izbacili Cibonu iz kupa

29.12.2011 u 21:58

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra prošli su u polufinale Kupa Krešimira Ćosića nakon što su u Višnjiku svladali Cibonu sa 90:89, a u završnicu su se plasirali i Zagreb CO i Split

Okršaj starih suparnika u Zadru pripao je domaćinu koji je slavio 90:89 košem Delaša u zadnjoj sekundi, a junak dvoboja bio je igrač Zadra i bivši cibos Goran Vrbanc koji je postigao čak 44 koša (trice 9/12), od čega 32 u prvom dijelu. Zadrani su početkom nastavka vodili i sa 15 koševa razlike, ali Cibona se nije predala. Stigli su golemu prednost i jednim pogođenim penalom Kusa poveli 89:88 14 sekundi prije kraja. U zadnjem pohodu Zadrani su skakali u napadu sve dok bek Ante Delaš u zadnjoj sekundi nije zabio za pobjedu. Oko četiri tisuće gledatelja je doslovno poludjelo od sreće. Zadar je na final fouru, a Cibona (Kus 23) nastavlja s rezultatskim padom.

Za upravo očajan dojam Cibone pobrinuo se sportski direktor Nikša Prkačin koji je nakon isključenja krenuo u obračun s jednim gledateljem. Redarska služba je spasila stvar.

Prvak Zagreb CO je bez problema slavio na gostovanju u Bedekovčini kod Zaboka 92:69, a Split je na svojim Gripama pobijedio sinjskog Alkara sa 80:71.

Zadnja utakmica četvrtfinala Kupa između Vrijednosnice OS i Cedevite igra se 30. prosinca u Dardi.