izmorila ga barcelona

Briga za hrvatskog izbornika: Rakitić potrošen uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji?

21.05.2018 u 09:18

Bionic
Reading

Španjolski mediji smatraju da je Ivan Rakitić djelovao umorno u završnici Primere pa će Zlatko Dalić sa svojim stručnim stožerom imati posla kako ga osvježiti do početka Svjetskog prvenstva...

Iza 30-godišnjeg hrvatskog veznjaka definitivno je najnapornija sezona u karijeri, u kojoj je odigrao čak 35 utakmica Primere i ukupno 55 službenih u dresu Barcelone te još sedam u dresu reprezentacije. Većinu susreta igrao je svih 90 minuta.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Rakitić je bio najkorišteniji nogometaš kod Ernesta Valeverdea, ali i naš reprezentativac s najvećim brojem utakmica ove sezone, a zabrinjavajuće zvuče izvještaji španjolskih medija s posljednjih dvoboja Primere koji kažu da djeluje umorno i potrošeno.

'Ne izgleda komotno na terenu kao u nekim prošlim utakmicama. Čini se da plaća cijenu potrošnje kroz cijelu sezonu,' zaključuje dnevnik Sport nakon susreta Barcelone i Real Sociedada.

Briga je to za izbornika Zlatka Dalića uoči SP-a u Rusiji, jer jedan od prioriteta bit će mu osvježiti Rakitića do utakmice s Nigerijom 16. lipnja. To neće biti lako, ali istraživanja koja su proveli u katalonskom klubu pokazala su da se Ivanovo tijelo bolje oporavlja od svih drugih suigrača pa je itekako moguće da u odličnoj formi dočeka početak velike nogometne smotre...