kako će ovo završiti?

Brekalo se odrekao dijela plaće samo da dođe u Dinamo, ali pojavio se veliki problem

04.01.2024 u 12:26

Bionic
Reading

Prije samo nekoliko dana se činilo da više nema nikakvih prepreka da se Josip Brekalo (25) vrati u redove Dinama. U Fiorentini nije dobio pravu priliku pa je najbolje rješenje za sve bio Brekalov odlazak na posudbu u Dinamo

Prije točno godinu dana sve se činilo da će Josip Brekalo potpisati za Dinamo. U Wolfsburgu je otpisan kao višak, bio je na posudbi u Torinu koji ga na kraju ipak nije otkupio. A onda se 'ukazao' Dinamo koji je pokušao baš sve kako bi vratio Brekala na Maksimir.

No, Fiorentina je u tom trenutku jednostavno ponudila puno više nego što je mogao Dinamo. Brekalo je u Firenci dobio ugovor na tri i pol sezone te plaću od 1,7 milijuna eura, a s bonusima bi ona mogla dosegnuti i dva milijuna eura na godinu! Wolfsburg je od Brekalove prodaje zaradio 1,5 milijuna eura, a pripada mu i 10 posto od budućeg transfera.

Na žalost, Brekalo se nije nametnuo u Fiorentini, odigrao je ukupno 26 utakmica uz učinak od jednog gola. Pa je logična odluka da potraži novi klub u kojem bi igrao i pokušao izboriti naklonost izbornika Zlatka Dalića za poziv u reprezentaciju za EURO.

Dinamo je odlučio iskoristiti situaciju, a Josip Brekalo je čelnicima Fiorentine jasno dao do znanja kako se želi vratiti na Maksimir. Klubovi trenutno pregovaraju o detaljima njegove posudbe, a sam Brekalo je odlučio odreći se dijela plaće samo da bi proljetni dio sezone odigrao u dresu Dinama.

Do prije nekoliko dana se činilo da neće biti nikakvih problema, da će se Brekalo priključiti momčadi već na samom startu priprema, no situacija se iznenada zakomplicirala.

Naime, Fiorentina je u problemu zbog brojnih ozljeda i odlaska nekolicine igrača na Afrički kup nacija, pa je Josip Brekalo doslovno preko noći upao u prvih 11 'viola'. Do kraja siječnja Fiorentina u prvenstvu igra protiv Sassuola, Udinesea i Intera, a tu je još i Kup protiv Bologne te talijanski Superkup protiv Napolija!

Talijanski mediji bliski Fiorentini tvrde kako Josip Brekalo definitivno odlazi na posudbu u Dinamo, ali je pitanje kad će ga klub pustiti. U najgorem mogućem scenariju, barem za Dinamo, to bi bilo tek na samom kraju siječnja. Na Maksimiru su spremni čekati...

Standings provided by Sofascore