OGORČENI

Brazilski narod poručuje svijetu: Ne dolazite na SP!

16.06.2013 u 16:46

Bionic
Reading

Utakmicu na otvaranju Kupa konfederacija između Brazila i Japana pratili su neredi ispred stadiona te zvižudici predsjednici države Dilmi Rousseff

U Brazilu su mnogi nezadovoljni ogromnim novcima utrošenima na izgradnju stadiona za nogometni SP koji je na rasporedu sljedeće godine, dok su s druge strane škole i bolnice vrlo lošem stanju, a ukinut im je i besplatan javni prijevoz.

Svoje frustracije pokazali su na prvoj utakmici Kupa konfederacija između Brazila i Japana. Ispred Mane Garrincha stadiona policija je morala upotrijebiti suzavac i gumene metke da bi zaustavila nezadovoljne protestante. 'Ne treba nam SP, treba nam novac za škole i bolnice,' pisalo je na transparentima.


Predsjednica Brazila Dilma Rousseff izviždana je pak na samom stadionu, kao i Sepp Blatter koji je pokušao smiriti publiku. Atmosfera pak tijekom utakmice bila je daleko od užarene, iako su domaći nogometaši odlično igrali i ubilježili glatku pobjedu 3:0.

Poruka strancima 'ne dolazite u Brazil' širi se društvenim mrežama, a iza njih stoje nezadovoljni građani iza kojih su i protresti s Kupa konfederacija.