KONTRA NOGOMETA

Brazilske zvijezde ovakav prepad nisu očekivale!

27.05.2014 u 15:01

Bionic
Reading

S pripremama je započela i brazilska nogometna reprezentacija, međutim ne u idealnoj atmosferi. Na putu od hotela do trening kampa dočekalo ju je nekoliko stotina prosvjednika...

Brazilski reprezentativci okupili su se u Rio de Janeiru i zaputili prema pripremnoj bazi u Teresopolisu, udaljenom od Rija oko 90 kilometara, međutim na putu su ih zaustavili prosvjednici. Njih nekoliko stotina usporilo je i okružilo autobus koji je vozio brazilsku ekspediciju prema pripremnoj bazi, uzvikujući slogane protiv Svjetskog prvenstva i oblijepivši autobus naljepnicama s kojima su poslali svoju poruku.

Skupinu prosvjednika činili su najvećim dijelom zaposlenici u prosvjeti koji su tražili od lokalnih vlasti bolje škole i bolji obrazovni sustav, a smatraju kako se za novac utrošen za organizaciju Svjetskog prvenstva mogao riješiti dobar dio njihovih problema. Brazilski kamp u Teresopolisu već je duže vremena okružen jakim snagama osiguranja i bit će mu praktički nemoguće prići.

'Svjetsko prvenstvo je postalo prioritet ove zemlje u trenucima dok je zemlja prepuna sirotinje. Nemamo posla, nemamo normalno zdravstveno osiguranje, ljudi žive u šatorima. Nedostaju škole, užas,' ljutio se jedan od prosvjednika, profesor u srednjoj školi Rui Cost.


Inače, Brazil među posljednjima kreće s pripremama i prvi trening imat će tek u srijedu. Ponedjeljak i utorak posvećeni su liječničkim pregledima nakon čega će se započeti s intenzivnim treninzima. Prvih tjedan dana trenirat će dva puta dnevno, a zatim će se zaputiti prema Goianiji gdje će igrati prijateljsku utakmicu protiv Paname 2. lipnja, a 6. lipnja u Sao Paulu imat će generalnu protiv za Hrvatsku susretom protiv Srbije.

Prosvjedi u Brazilu
Vruć doček