BURAN VIKEND

Branič Istre 1961 prvo 'ginuo' 90 minuta na terenu pa onda dvije noći prespavao u policiji

05.03.2018 u 17:00

Bionic
Reading

Nogometaš Istre 1961 Ivan Zgrablić dio vikenda proveo je u pritvoru pid opužbom da je napao službenu osobu za vrijeme prosjeda navijačke skupine Demoni

Ivan Zgrablić (26) rođeni je Puljanin i teško proživljava sve ono što se događa s Istrom 1961 koja je pred financijskim slomom, a pomoć oko sređivanja dugova nigdje se ne nazire.

Branič Istre je u petak prvo odradio 90 minuta utakmice sa Cibalijom (0:0), a zatim se pridružio najvjernijim navijačima pulskog prvoligaša Demonima, čiji je član, te su se svi zajedno zaputili na prosvjed pred Gradsku skupštinu zbog stanja u klubu čiji je grad manjinski vlasnik.

  • +9
Istra 1961 - Cibalia 0:0 24. kolo HT Prva HNL Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Palile su se baklje, dimne kutije i bacale petarde skandiralo se i vikalo, a kako piše Glas Istre tijekom policijskog postupanja prema navijačima u centru grada, došlo je do naguravanja u kojem je prednjačio stoper Istre 1961 pa je završio s lisicama na rukama i dvije je noći proveo u policijskom pritvoru.

Autor: youtube

Nakon što je nad njim dovršeno kriminalističko istraživanje pušten je u nedjelju ujutro iz pritvorske jedinice u Policijskoj upravi istarskoj. Kazneno je prijavljen zbog počinjenja kaznenog djela prisile prema službenoj osobi.