NE ZNAJU ZA PORAZ

Braća Sinković na kladionicama puno veći favorit od Usaina Bolta!

11.08.2016 u 13:05

Bionic
Reading

Pune tri godine braća Martin i Valent Sinković nisu izgubila veslačku utrku u dvojcu na pariće. I prije odlaska u Rio de Janeiro braća Sinković kotirala su kao najveći favorit za zlatnu medalju i s velikim nestrpljenjem čekala su 11. kolovoza kada je na rasporedu finalna utrka (16.20 sati)

Nikola Bralić, trener braće Sinković, već godinama stvara zlatnu generaciju veslača koja je u četvercu osvojila olimpijsko zlato. Sada Bralić ispred sebe ima novi izazov, a to je zlato u dvojcu na pariće (finale u 16.24 sati).

Zanimljivo je spomenuti kako su braća Sinković prvi puta zajedno sjela u čamac, kao tandem u dvojcu na pariće, u lipnju 2014., a od tada do olimpijskog finala u Riju nanizala su čak 28 pobjeda.

'Čeka nas finalna utrka, svjesni smo da nam medalju nitko neće pokloniti, ali borit ćemo se kao i uvijek te dati sve od sebe, budite uz nas', napisala su braća Sinković na društvenim mrežama nakon što su (očekivano) izborila finale.

U finalu, osobito kada je na njima velik pritisak jer svi u Hrvatskoj računaju na zlato, svjesni su kako neće biti lako. Opasan dvojac iz Litve Griškonis i Ritter te Norvežani Borch i Tufte velika su opasnost. Ako tome dodamo vjetar i valove, koji su već mnogima stvorili probleme na stazi Laguna Rodrigo de Freita, jasno je kako će braći Sinković u finalu biti teže nego ikad.

'Svi su jako, jako nabrijani na nas, ali to je očekivano. Pa ovo su ipak Olimpijske igre!', kazali su nakon plasmana u finale Martin i Valent Sinković.

Ono što je posebno zanimljivo jest koeficijent na sportskim kladionicama po kojem su braća Sinković (1,08) čak i veći favoriti za zlato od Sandre Perković (1,20), Usaina Bolta na 100 m (1.60) i drugih. Po tome ispada kako su braća Sinković puno veći favorit od svjetskog rekordera i najbržeg čovjeka na svijetu. Respekt!

To dovoljno govori kakav dvojac ima Hrvatska. Dvojac koji ima priliku ispisati povijest i donijeti Hrvatskoj još jedno zlato u kolekciji. Zlato za povijest!