EUROPSKE LIGE

Borussiji derbi protiv Eintrachta; PSG i dalje rastura u Francuskoj

14.09.2018 u 23:04

Bionic
Reading

U petak je odigrano nekoliko zanimljvih utakmica u Ligama petica te drugim prvenstvima diljem Europe

U prvoj utakmici 3. kola njemačkog nogometnog prvenstva Borussia iz Dortmunda je na svom terenu svladala Eintracht iz Frankfurta sa 3:1 (1:0).

Strijelci za Borussiju bili su Diallo (36), Wolf (72) i Paco Alcacer (88), dok je jedini pogodak za Eintracht postigao Haller (68).

Borussia je s ova tri boda izbila na vrh ljestvice sa sedam bodova, jednim više uz utakmicu više od Bayerna, Wolfsburga i Hetthe, dok je Eintracht 10. s tri boda.

Hrvatski reprezentativac Ante Rebić nije konkurirao za nastup u momčadi Eintrachta.

  • +6
Bundesliga, Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/ Eibner/ Mario Hommes

Francuski nogometni prvak Paris SG nastavio je nizati pobjede u novoj sezoni, u susretu 5. kola je na svom parku prinčeva svladao Saint-Etienne s visokih 4:0 (1:0).

Golove za PSG postigli su Draxler (22), Cavani (51-11m), Di Maria (76) i Diaby (84).

PSG je na vrhu s maksimalnih 15 bodova, šest više od drugog Dijona i trećeg Toulousea dok je Saint-Etienne 12. sa šest bodova.

Pobjedu je u petak ostvarila i Nice koja je sa 2:1 (0:1) na svom terenu nadigrala Rennes. Gosti su poveli autogolom Sarra (58-ag), ali su Saint-Maximin (77) i Lees Melou (89) uspjeli preokrenuti. Oba sastava sada imaju po sedam bodova te se nalaze na sedmom, odnosno osmom mjestu.

  • +5
Francuska liga, Nimes - PSG Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

Karlo Letica branio je čitavu utakmicu za Club Brugge, dok je Matej Mitrović ostao na klupi aktualnog belgijskog prvaka kojega vodi Ivan Leko u 2:1 (0:1) domaćoj pobjedi protiv Lokerena u susretu 7. kola.

Club Brugge je do pobjede stigao pogotkom iz kaznenog udarca u osmoj minuti sudačke nadoknade, a s ta tri boda je stigao do učinka od 19 bodova te sada ima pet bodova više uz utakmicu više od drugog Genka, a šest više uz također utakmicu više od Anderlechta i Genta. Lokeren je 14. s četiri boda.