BUNDESLIGA NA NOGAMA

Borussia oslabljena u derbiju protiv Schalkea

24.11.2011 u 20:08

Bionic
Reading

Njemački nogometni prvak Borussia Dortmnud bit će bitno oslabljen u subotnjem derbiju protiv Schalkea koji njemački mediji nazivaju 'majkom svih derbija'

Škotska ima Old Firm (Celtic - Rangers), Španjolska El Clasico (Barcelona - Real Madrid), Italija Derbi D'Italia (Juventus - Inter), a najpoznatiji derbi Bundeslige je okršaj Borussie Dortmund i Schalkea. Derbi regije Ruhr koji će se ove subote igrati po 128. put.

Aktualni njemački prvak dočekuje susjeda iz Gelsenkirchena bez veznjaka Svena Bendera, braniča Nevena Subotića, a pod znakom pitanja je i playmaker Mario Götze.

'Nažalost, Bendera neće biti do siječnja nakon što je u Londonu operirao koljeno,' potvrdili su iz Dortmunda. Subotić je nedavno slomio jagodičnu kost i za njega je prvi dio sezone također završio. Götze, koji je u posljednjem ligaškom kolu srušio Bayern u Munchenu, dobio je u susretu protiv Arsenala neugodan udarac u koljeno.

'Naša doktori čine sve kako bi ga osposobili za utakmicu,' kazao je trener momčadi iz Dortmunda Jürgen Klopp, te dodao: 'Bez obzira na probleme s ozljedama idemo na pobjedu. Znam što našim navijačima znači pobjeda protiv Schalkea.'

Borussia se trenutačno nalazi na drugom mjestu ljestvice sa 26 bodova, dva boda manje od lidera Bayerna, dok je Schalke na četvrtom mjestu sa 25 bodova.