UMAG 'SPAŠEN'

Borna uvjerljivo krenuo u veliki lov na ATP titulu!

21.07.2015 u 22:00

Bionic
Reading

Hrvatskom tenisu prijetila je porazna činjenica da neće imati domaćeg predstavnik u drugom kolu ATP Umaga, ali mladi Borna Ćorić je lijepom pobjedom protiv bivšeg finalista ovog turnira započeo svoj proklamirani lov na prvi naslov na touru...

Borna Ćorić je nakon velike borbe tipične za zemljane terene svladao Španjolca Marcela Granollersa sa 6:3, 6:3 i u drugom kolu čeka britanskog Slovenca Aljaža Bedenea koji je turnir započeo pobjedom nad Matom Delićem.

'Uvjeti su bili jako teški. Mučili smo se, ali od prve loptice sam naumio biti agresivan i to je donijelo ploda,' kaže za HTV nakon meča hrvatski mladić koji je neiscprpnom borbom dizao tenzije na odlično ispunjenom Stella Marisu.

Ćorić je u prvom setu izborio break i odupro se stalnom presingu prekaljenog španjolskog borca, no početkom drugog našao se u zaostatku koji je do kraja meča preokrenuo s dva nova breaka.


'Ja uvijek malo preplašim navijače, ne mogu ništa jednostavno... Takav sam, ali mislim da sam čitavim tijekom meča držao situaciju pod kontrolom i dočekao sam uvodnu pobjedu,' kaže ljubimac publike i okreće se novom izazovu:

'Bedene je bio odličan na Wimbledonu, a i protiv Mate je odlično servirao. Neće biti lagan meč sigurno, ali ja ću pružiti sve što imam pa ćemo vidjeti tko će u četvrtfinale,' najavljuje Borna dvoboj drugog kola koji je na rasporedu u četvrtak na turniru na kojemu je otvoreno najavio pohod na naslov.