U DVA SETA

Borna Gojo izborio nastup na glavnom turniru Mastersa u Madridu

25.04.2023 u 19:45

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Borna Gojo izborio je plasman u glavni dio zemljanog Masters 1000 turnira u Madridu nakon što je uspješno odradio i meč drugog kola kvalifikacija

Nakon 6-3, 6-2 protiv Britanca Choinskog u prvom kolu, ovog je utorka u drugom pobijedio Mađara Zsombora Pirosa, 23-godišnjaka koji je 118. na ATP ljestvici, sa 7-6(6), 6-2.

Nakon što ni jedan od tenisača nije imao break priliku tijekom prvog seta doguralo se do tie-breaka gdje je mađarski tenisač imao otvoreni put prema vodstvu 1-0 u setovima. Vodio je, naime, 6-2, ali je sjajni Gojo nanizao šest poena, spasio četiri set lopte i osvojio prvu dionicu.

Takav rasplet tie-breaka uvjetovao je nastavak meča. S dvostrukim breakom Gojo je brzo pobjegao na 4-0 u drugom setu čime je sva neizvjesnost isparila.

Tako će Borna Ćorić u glavnom dijelu turnira imati hrvatsko društvo u 25-godišnjem Goji koji se trenutačno nalazi na 110. mjestu ATP ljestvice. Ćorić je kao 17. nositelj slobodan u prvom kolu, a u drugom će igrati protiv Francuza, Huga Gastona ili Jeremyja Chardyja.