VJERUJEMO MU!

Borna Barišić otkrio kakav je dogovor 'pao' na poluvremenu, ali i opisao kaos uoči zadnjih 15 minuta

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 05.12.2022 19:51
  • Objavljeno 05.12.2022 u 19:51
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je u osmini finala boljim izvođenjem 11-eraca izbacila Japan sa 3:1 (1:1). Nakon 120 minuta bilo je 1-1, poveo je Japan golom Daizena Maede (43), a na 1:1 poravnao je Ivan Perišić (55). Prilikom izvođenja 11-eraca u junaka je izrastao Dominik Livaković koji je obranio tri udarca Japanaca, dok je posljedni, pobjednički penal zabio Mario Pašalić

Ušao je kao zamjena za Bornu Sosu, ali njegova igra na lijevom boku bila je na nivou. Brona Barišić pretrpio je i nekoliko udaraca, zaradio i žuti karton, ali sreći nije bilo kraja.

'Nije bila laka utakmica. Japan je pokazao zašto je pobijedio Nijemce i Španjolce, trkački su moćni, dobro stoje iza, kompaktni su, imaju kvalitetu. Možda su malo promijenili sistem, neke kretnje. Mi još u početku nismo bili toliko adaptirani na to. Dobili smo pogodak iz prekida i nije se bilo lako vratiti. Dogovorili smo se na poluvremenu, da smo bili u ovoj situaciji već, da se možemo vratiti, da imamo kvalitetu i da mislimo da smo bolji od njih i da to moramo pokazati. Malo smo promijenili stil igreu drugom poluvremenu. Išli smo malo direktnije prema golu. Zabili smo taj gol... Bila je teško utakmica do kraja. I trkački i pritisak i sve. Došli smo do penala, Livi je odlično branio', rekao je Borna Barišić pred kamerama HTV-a.

Vi i Juranović stajali ste nešto niže?

'Ovisilo jesve o tome kako će se Japan postaviti. Stajali su dosta visoko s bekom i s krilom, imali su trojicu naprijed, moraš na to paziti, nije to utakmica gdje imaš šansu za ispravak... Treba se koncentrirati na obranu'.

Kakav je bio govor pred drugi produžetak?

'Više ne znaš tko što priča. Teško je to. Jako smo svi umorni. Svak' svoju priču vodi, međutim u svakom momentu smo bili skupa. Imamo taj momčadski duh i to je najbitnije'.

Modrić, Kovačić, Perišić bili su zamijenjeni. Ovo je Barišićev komentar.

'Umor prisutan, teško ti je razmišljati, moraš se koncentrirati na utakmicu. Dečki koji su ušli unijeli su energiju, i to je ono što mislim da nas krasi na ovom turniru, svi igrači s klupe rade odlično na treningu. Dan nakon utakmice uvijek je odličan trening, svi smo skupa, nema nikakvih problema, predivna atmosfera...

Livaković s tri obrane u raspucavanju s bijele točke?

-'Top, ljubim ga. Što da kažem. Znamo da on odlično brani penale, vježbali smo ih... Svaka mu čast'.

Koliko je teško gledati udarce s 11 metara?

'Katastrofa dragi... Znaš da si, ovaj jesi-nisi, ja sam imao tu nesreću da smo izgubili finale u Europi, nisam htio da se to ponovi', završio je Barišić.

  • +74
SP Katar: Japan - Hrvatska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal