ILEGALNI POTEZI?

Bonjasky zna zašto su suci dali pobjedu njemu, a ne Mirku!

09.03.2014 u 22:54

  • +10

Remy Bonjasky odlukom sudaca pobijedio Mirka Filipovića

Izvor: Pixsell / Autor: Grgir Zucko

Bionic
Reading

Remy Bonjasky razočaran je zvižducima koje mu je zagrebačka publika uputila nakon oproštajne borbe, no vjeruje da je u njoj pobjeđivao i da nije poklonjena od strane sudaca...

Podsjetimo, u zagrebačkoj Areni Bonjasky i Cro Cop odradili su glavnu borbu večeri koja nije obilovala akcijom niti vrhunskim potezima, a naš je borac bio taj koji je imao inicijativu tijekom cijelog meča. Iznenađujuće su suci pobjedu dodijelili bivšem trostrukom K-1 prvaku, što je rabjesnilo publiku koja mu je zviždala nakon meča. Nizozemca je to jako pogodilo, a nakon što se malo pribrao, dao je intervju službenoj stranici Glory organizacije.

'U ovom poslu sam preko dvadeset godina. Htio sam završiti karijeru s pobjedom, ali publika to nije cijenila. Bio sam razočaran reakcijom. Isprva sam bio vrlo emotivan jer nitko ne želi okončati karijeru uz zvižduke. To sam shvatio osobno, ali kada su se emocije stišale shvatio sam da zvižduci nisu bili namijenjeni meni već da su Hrvati bili razočarani što njihov borac nije pobijedio,' izjavio je Remy Bonjasky pa se osvrnuo na Mirkov nagli odlazak iz ringa i kontroverznu odluku sudaca:

'Mirko je odmah otišao, nismo stigli popričati. Očito nije bio zadovoljan rezultatom, a i fanovi dijele njegovo mišljenje. Ne znam, imao sam osjećaj da pobjeđujem u borbi, a bilo je i poteza s njegove strane, poput hvatanja rukom moje noge i udaranja druge, koji nisu legalni po Glory pravilima. Možda je i zbog toga izgubio bodove kod sudaca .'

Bonjasky je još jednom potvrdio da je ovo konačno zbogom sportu te da će se posvetiti svojoj akademiji i televizijskoj karijeri.