BEZ MILOSTI

'Bomba' iz Münchena, Carlo Ancelotti prekrižen

28.09.2017 u 15:14

Bionic
Reading

Carlo Ancelotti više nije trener Bayerna, talijanski stručnjak nije dobro ušao u sezonu s njemačkim prvakom, a na kraju mu je presudio poraz u Ligi prvaka od PSG-a

Bayern je izgledao slabo u pripremama, u prvenstvu je u prvih šest kola već upisao po jedan poraz i remi, što je za kvalitetu takve momčadi nedopustivo, a u Ligi prvaka je doživljen težak potop od PSG-a (3:0).

No ono što je sve mučilo u Bayernu bila je zaista slaba igra i sve veće nezadovoljstvo zvijezda Ancelottijevim radom. Nakon povratka iz Pariza dogodio se krizni sastanak, a prema izvorima ESPN-a Talijan koji je došao prošle sezone postao je bivši.

  • +10
Carlo Ancelotti Izvor: Reuters / Autor: STEPHANE MAHE

Ancelotti je u lipnju 2016. potpisao ugovor na tri godine, ali ga tako nije odradio do kraja.

Prošle sezone osvojio je njemačko prvenstvo, ali i ispao u polufinalu domaćeg Kupa od Borussije Dortmund dok je u Ligi prvaka završio nastup u četvrtfinalu na kontroverzan način (sudačke pogreške) gdje je uspješniji bio kasniji pobjednik Real.

Ancelotti je prije Bayerna vodio Reggianu, Parmu, Juventus, Milan, Chelsea, PSG i Real Madrid te je od značajnijih trofeja osvojio ukupno četiri prvenstva u četiri različite države te tri Lige prvaka (Milan 2, Real 1).