kada je u pitanju isti cilj

Cavani napokon progovorio o sukobu s Neymarom

28.09.2017 u 10:32

Bionic
Reading

U srijedu su igrane preostale utakmice drugog kola nogometne Lige prvaka, a PSG je na Parku prinčeva pregazio Bayern 3:0

Bavarce je uništio sjajni napadački trio Neymar - Cavani - Mbappe. Cavani u 31. i Neymar u 63. minuti su postigli golove, dok je Mbappe upisao dvije asistencije. Među strijelce se upisao i Dani Alves u 2. minuti na Neymarovu asistenciju.

  • +4
Edinson Cavani i Neymar Izvor: Reuters / Autor: BENOIT TESSIER

Bayernu je ovo bilo četvrto gostovanje u Parizu i četvrti poraz uz razliku pogodaka 1:9.

PSG nije mogao poželjeti bolje otvaranje utakmice. Domaćin je poveo već u drugoj minuti utakmice. Neymar je prošao tri suparnika po lijevoj strani, krenuo prema sredini i uposlio Alvesa, koji je zabio kroz noge Svena Ulreicha. Nakon primljenog pogotka Bavarci su imali tri lijepe prilike za izjednačenje. U 12. minuti je loše reagirao Thomas Müller, u 19. minuti je Alphonse Areola sjajno zaustavio udarac Javia Martineza, a u 22. minuti slabo je pucao i Robert Lewandowski.

Kazna je stigla u 31. minute nakon brze kontre koju je realizirao Cavani sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika PSG je razriješio u 63. minuti kada se među strijelce upisao i Neymar.

Naravno, osim samog dvoboja, sve ljubitelje nogometa zanimalo je kakav će odnos vladati između Cavanija i Neymara jer prije nekoliko dana zaiskrilo je na relaciji između ovih igrača. Naime, Cavani je oteo 'penal' Neymaru, a potom se umješao i Dani Alves koji je pak donio loptu svom sunarodnjaku prije jednog slobodnog udarca. Napetost je navodno kulminirala u svlačionici kada je došlo do fizičkog obračuna, a u mirenje igrača bogatim novčanim bonusima uključili su se i gazde kluba.

S toga se s velikim nestrpljenjem čekala reakcija nekog od spomenutih igrača, a prvi je po tom pitanju istupio Edinson Cavani.

'Svi smo mi različiti i možemo imati drugačije poglede na iste stvari. Ali kad smo na terenu svi zajedno radimo i kao obitelj težimo istom cilju', pojasnio je Cavani, a slike s terena, u kojem su jedan drugome čestitali te bili podrška to najbolje i potvrđuju. Što je svakako najbolja vijest za čelnike PSG-a.