JOŠ TAKO MALO

Bolno za 'kraljeve'; Barca uskoro ruši veličanstveni rekord Reala

25.02.2016 u 10:43

Bionic
Reading

Barcelona igra briljantno na više fronti, a katalonski ponos stigao je nadomak rušenja fenomenalnog rekorda koji je u vlasništvu najljućeg rivala Real Madrida

Barcelona je trijumfom u Londonu od 2:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Arsenala praktički osigurala prolaz. No pred momčadi s Camp Noua novi je izazov.

U nedjelju u njihov nogometni hram dolazi Sevilla, a taj prvenstveni dvoboj je poseban. U slučaju da Barcelona pobijedi ili odigra neodlučeno, produljit će svoj niz neporaženosti na 34 utakmice.

Tada bi izjednačila rekordnu seriju španjolskog nogometa koja je u vlasništvu Realove generacije iz sezone 1988/89. pod vodstvom nizozemskog stručnjaka Lea Beenhakkera.

I dok se Realovi fanovi mole za iznenađenje na Camp Nou, Barcine pristalice ne sumnjaju u novi uspjeh Enriqueove družine i izjednačavanje Realovog niza. Pod pretpostavkom da se to u nedjelju ostvari, četiri dana kasnije (četvrtak, 3. ožujka), Barcelona će na gostovanju kod Raya Vallecana imati priliku biti sama na vrhu i doći do 35 susreta zaredom bez poraza.

Gubitak rekorda svih rekorda bio bi novi udarac za 'kraljevski klub', jer Real ove sezone najvjerojatnije neće osvojiti domaći trofej, ispao je iz Kupa Kralja, a u Primeri mu zastrašujuća Barcelona bježi čak devet bodova. To u ovome trenutku izgleda neuhvatljivo.