ISPISUJE POVIJEST

Boksački svjetski prvak postaje deklarirani homoseksualac?

25.11.2016 u 19:26

Bionic
Reading

Portorikanski boksač Orlando Cruz (35) želi ući u povijest kao prvi javno deklarirani homoseksualac koji je postao svjetski prvak, a priliku za to ima u subotu kada u Cardiffu boksa za naslov u lakoj kategoriji po WBO verziji protiv branitelja titule Britanca Terryja Flanagana.

Cruzu je ovo prva borba u lakoj kategoriji. Dosad je boksao u pero kategoriji te je upisao 25 pobjeda, 4 poraza i jedan neodlučeni ishod. Čak je imao priliku postati svjetski prvak u pero kategoriji, ali je u meču za naslov 2013. u Las Vegasu izgubio od Meksikanca Orlanda Salida.

Orlando Cruz je javno objavio da je homoseksualac 2012. godine i otada je imao devet profesionalnih borbi, a nada se da će njegov primjer potaknuti i ostale da 'izađu iz ormara'.

'Želim osvojiti naslov svjetskog prvaka i tako postati inspiracija za gay zajednicu. Otkad sam javno objavio da sam homoseksualac imao sam podršku sa svih strana, od svoje obitelji, prijatelja i navijača. Nadam se da će moj primjer potaknuti i druge da izađu iz ormara', izjavio je Cruz.

Branitelj naslova Terry Flanagan izjavio je da ima veliko poštovanje prema Cruzu, jer je njegova sestra također javno objavila da je gay.

'Ona je to učinila još kao tinejdžerica i znam kako joj je bilo teško, ali sada je zbog toga bolja osoba', kazao je Flanagan.