KOŠARKAŠKA EUROLIGA

Bogdanović nemilosrdan protiv Union Olimpije

22.11.2012 u 22:18

Bionic
Reading

Košarkaši Fenerbahçea slavili su u ogledu 7. kola skupine A Eurolige na domaćem parketu protiv Union Olimpije. Bilo je 85-68 za tursku momčad

Sva je neizvjesnost, ako je uopće postojala i prije ogleda, isparila nakon prve dvije četvrtine. Na odmor je Fenerbahçe otišao sa 17 poena prednosti (43-26), te je mogao posve komotno odigrati u nastavku u kojem su Ljubljančani održali takvu razliku.

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović bio je prvi strijelac u pobjedničkom sastavu, pa je tako zabio 19 poena suparniku. Imao je Bogdanović uz to dva skoka, a gađao je: 6-10 za dva poena, 1-4 za tri, te 4-5 s linije slobodnih bacanja. Bo McCalebb je bio prvi do Bogdanovića sa 13 poena i četiri asistencije. Fener je ovim došao do četvrte pobjede u skupini.

Za goste je Dylan Page ubacio 23 poena.

CSKA je u skupini D došao do šeste pobjede lako odradivši domaći posao protiv Partizana (78-61), koji je na obrnutom omjeru (1-6). Pet je igrača CSKA-a postiglo dvoznamenkasti broj poena, ali izdvojimo statistiku Miloša Teodosića od pet poena, 11 asistencija, četiri skoka i četiri ukradene lopte.