KAD NJEGA VIDE

Bliži se derbi Juventusa i Milana, a u svlačionici prvaka je čovjek koji je 'noćna mora' za 'rossonere'

08.11.2019 u 18:30

Bionic
Reading

U nedjelju se igra veliki talijanski derbi između Juventusa i Milana (20.45 sati, Arenasport 4), a jedan čovjek u svlačionici 'Stare dame' je 'crna mačka' za goste

Bez obzira na poziciju na ljestvici (Juventus 1., Milan 11.), bez obzira što zadnjih osam godina Serie A prolazi u domiinciji torinskog velikana, a 'rossoneri' su daleko od vrha, ovo je uvijek derbi koji privlači veliku pozornost ljubitelja nogometa ne samo na Apeninskom poluotoku nego i dljem svijeta.

Juventus je apsolutni favorit dok je Milan u strašnoj krizi, dogodila se i promjena trenera, pa bi sve osim pobjede domaćeg sastava bilo veliko iznenađenje.

Možda će dodatni poticaj gostima biti što je najavljen dolazak Zlatana Ibrahimovića, od kokjeg se i s 38 godina očekuju čuda, ali jedan podatak nikako ne ide u prilog 'rossonerima'. Na klupi Juventusa od ove sezone sjedi Maurizio Sarri, čovjek koji je hladnokrvno prekrižio našeg Marija Mandžukića, rak rana je milanskog kluba.

  • +5
Serie A, Torino - Juventus Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

Naime, taj talijanski stručnjak dok je vodio Empoli i Napoli imao je osam utakmica u talijanskom prvenstvu protiv Milana. Znate koliko je izgubio? Niti jednu, njegove momčadi četiri puta su srušile Milan, a četiri puta remizirale.

Mialn tako u nedjelju igra protiv kvalitetnijeg suparnika u kojem vlada neusporedivo bolja atmosfera i koji na klupi ima za njih nepobjedivog Sarrija.

  • +4
Milan - Spal Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI