KVALIFIKACIJE ZA OI

Bliži se dan odluke, hoće li se hrvatskoj košarci osmjehnuti sreća?

10.11.2023 u 16:57

Bionic
Reading

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je da će se ždrijeb olimpijskih kvalifikacijskih turnira održati u ponedjeljak, 27. studenog, a tada će biti poznata i četiri domaćina turnira.

FIBA će domaćine četiri olimpijska kvalifikacijska turnira objaviti 27. studenog u jutarnjim satima, kada će objaviti i točna regionalna pravila i proceduru samog ždrijeba, koji će se održati istog dana u švicarskom Miesu u 18 sati.

Kartu za Pariz tražit će 24 reprezentacije, među kojima i Hrvatska, na četiri kvalifikacijska turnira, koji će se održati od 2. do 7. srpnja 2024. godine, a boriti će se za posljednja četiri mjesta na OI. Svaki će turnir sadržavati šest timova koji će morati pobijediti na kvalifikacijskom turniru kako bi se kvalificirali za Igre.

Tportal je i na WhatsAppu

 

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Hrvatska, Slovenija, Litva, Latvija, Italija, Španjolska, Crna Gora, Portoriko, Brazil, Dominikanska Republika, Grčka, Gruzija, Egipat, Finska, Novi Zeland, Libanon, Filipini, Meksiko, Angola, Obala Bjelokosti, Kamerun, Bahami, Bahrein i Poljska sudjelovat će na kvalifikacijama u srpnju.

Olimpijske igre u Parizu održat će se od 26. srpnja do 11. kolovoza iduće godine. Uz domaćina Francusku nastupit će reprezentacije Njemačke i Srbije kao najbolje europske reprezentacije, Kanade i Sjedinjenih Američkih Država kao najboljih reprezentacija Amerike na Svjetskom prvenstvu, te Japana, Australije i Južnog Sudana.