Diogo i Diego

Blizanci iz Brazila koji žive i igraju nogomet u Hrvatskoj: Volimo vašu zemlju, ali Hrvati, nemojte se ljutiti, navijat ćemo za svoje!

Bionic
Reading

Brazilski nogometaši Diogo i Diego Santana Silva rade i igraju nogomet u Hrvatskoj, a za tportal su govorili o svojem životu u Lijepoj Našoj te su dali prognozu četvrtfinalnog susreta Hrvatske i Brazila (petak, 16 sati) na SP-u u Katru

Brazilski blizanci Diogo i Diego tri godine su stanovnici Bjelovarske-bilogorske županije, u koju su stigli iz gradića Santana do Araguaia s nešto više od 70 tisuća ljudi. Prije nekoliko mjeseci smjestili su se u Općini Hercegovac, u kojoj igraju nogomet za županijskog ligaša Hajduk te rade u lokalnoj tvornici za proizvodnju čipsa.

Tek su im 22 godine i sretni su što imaju priliku igrati nogomet u Hrvatskoj, u koju su se zaljubili na prvi pogled.

'Vaša zemlja je prelijepa, nadam se da ste toga svjesni. Htjeli bismo živjeti ovdje do kraja života', kažu nam u glas.

Njima je Hrvatska raj na zemlji, u Brazilu se teško živi…

'Majka je učiteljica u školi, otac prodaje osiguranje, ali plaće u Brazilu su loše.'

I oni financijski pomažu svojima te šalju dio novca koji zarade u Hrvatskoj. Sve znaju raditi. U domovini su radili na farmi krava i razne građevinske poslove jer plaće njihovih roditelja nisu bile dovoljne.

Prvi klub bio im je Tomislav iz Bereka, pa Lasta Gudovac, a sada su u Hajduku iz Hercegovca koji drži čvrsto prvo mjesto u 1. ŽNL-u. Diogo je napadač, jedan od najboljih strijelaca lige, dok je brat Diego stoper, ali zbog ozljede nije igrao prvi dio sezone.

'Ljudi nas pozdravljaju, razgovaraju s nama, fotografiraju se, svi su ljubazni. Predivno je. Nikada nismo imali neku neugodnost', rekao je Diogo za tportal.hr dok je Diego objasnio u čemu najviše uživaju.

'U šetnji, ovdje se možemo šetati bilo kada, i noću. U Brazilu to nije bilo moguće, tamo je opasno kad padne mrak, previše je kriminala, ubojstava na ulicama. Nije sigurno. U Hrvatskoj je sve super.'

Ne propuštaju utakmice Svjetskog prvenstva u Katru, a nas je zanimalo za koga će im kucati srce. Zastali su, kao da se nisu htjeli zamjeriti, pa su zajedno zaključili:

'Volimo Hrvatsku, obožavamo, ali Hrvati, nemojte se ljutiti, navijat ćemo za Brazil, to je naša domovina.'

Prognoza?

'Brazil pobjeđuje 3:1, za nas zabijaju Neymar, Richarlison i Vinicius Junior, a za vas Petković', rekao je Diogo dok je Diego isto uvjeren u trijumf Selecaa, ali rezultatom 2:0.

'Oba gola daje Neymar', kaže.

U finalu vide Brazil i Francusku, a kao konačnog pobjednika svoju reprezentaciju…

'Bit će teško, ali Brazil osvaja. Igramo odlično, atraktivno, prema naprijed smo strašni, kao uvijek. Vjerujem da odlazimo do kraja, a da ćemo pri tome igrati sjajan nogomet kao dosad', rekao je Diogo dok je Diego dodao pohvale na račun Hrvatske.

'Hrvatska igra zaista dobro, čvrsta ste momčad, primate malo golova, imate izuzetnu obranu, ali najbolji su nam iskusni igrači Luka Modrić i Ivan Perišić, oni ne stare. Šteta što smo se morali susresti već u četvrtfinalu, a ne u finalu.'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal