'PRIJATELJI' S MUNDIJALA

Blanc: Sukob s Bilićem je stvar prošlosti

28.03.2011 u 19:53

Bionic
Reading

Francuski izbornik Laurent Blanc kazao je na novinskoj konferenciji kako povratnici u reprezentaciju Franck Ribery i Patrice Evra neće biti u startnoj postavi na prijateljskoj utakmici s Hrvatskom kako bi ih poštedio zvižduka s tribina

'Još ne znam sastav, ali je vjerojatno da Ribery i Evra neće započeti dvoboj jer se bojim da će ih gledatelji izviždati. Nisam kazao da neće igrati, veće da neće igrati od početka,' kazao je Blanc, koji je dodao kako će obrana biti ista kao i u dvoboju s Luksemburgom.

Ribery i Evra vraćaju se u francusku reprezentaciju iako su bili među buntovnicima na nedavnom SP-u u Južnoj Africi, na kojem se Francuska osramotila i igrom i ponašanjem igrača izvan terena. Blanc je ovaj dvojac odlučio vratiti jer je Evra odradio pet, a Ribery tri utakmice neigranja s kojim ih je kaznio Francuski nogometni savez.

Blanc je dodao i kako neće biti 'zle krvi' između njega i Slavena Bilića jer se susreću po prvi puta nakon Blancova isključenja zbog prekršaja nad Bilićem u polufinalu SP 1998.

'Sve je to prošlost. On je kazao kako sam ja pogriješio i vjerojatno je u pravu. Mislim da smo obojica to zaboravili,' kazao je Blanc.

Podsjetnik na '98.