samouvjereni trener

Bjelica već proglasio Dinamo prvakom Hrvatske i otkrio recept kako dotući Benficu

10.03.2019 u 20:34

Bionic
Reading

Trener Dinama Nenad Bjelica bio je iznimno zadovoljan pobjedom u derbiju protiv Rijeke ove nedjelje te je naglasio da vjeruje da u Lisabonu ova momčad ima izglede proći u četvrtfinale Europske lige protiv Benfice...

Dinamo djeluje nezaustavljivo u svim natjecanjima u kojima nastupa. Ove nedjelje ostvario je svoju prvu pobjedu ove sezone protiv Rijeke, Bišćanove momčadi koja je jedina u prethodnim nastupima nekako prkosila 'modrima' od domaćih klubova, ali u trećem međusobnom okršaju nije joj ni rano vodstvo pomoglo.

  • +11
HT Prva liga, 24. kolo: Dinamo - Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon trijumfa 3:1 strateg Dinama i prednosti +17 na ljestvici očekivano je bio vrlo zadovoljan i samouvjeren.

'Nije ovo prvi put da smo pokazali karakter. Ova momčad je nekoliko puta već primila gol pa se vratila u utakmicu. Uspjeli smo materijalizirati prilike koje smo stvorili i zadovoljan sam zbog toga i mogu momčadi prigovoriti samo ulazak u utakmicu, a sve ostalo bilo je odlično,' izjavio je Nenad Bjelica pa priznao da smatra kako je pitanje prvaka HT Prve lige već riješeno:

'To kako izgledamo nam daje apsolutno pravo da kažemo da smo skoro pred ciljem što se tiče hrvatskog prvenstva. Ali i kad bude matematički osiguran naslov, što ćemo biti, tražit ćemo od igrača maksimalnu ozbiljnost, jer Dinamo od svojih nogometaša očekuje da se ni u jednom trenutku ne opuste.'

Sada se sva pažnja zagrebačkog kluba usmjerava na povijesni dvoboj u četvrtak u Lisabonu (Arenasport 1, 21h), u kojem će braniti prednost 1:0 protiv Benfice i pokušati proći u četvrtfinale Europske lige.

'Nadamo se da ćemo i u Europi nastaviti ovako uspješno i da ćemo našim navijačima još priuštiti zadovoljstava. Možete očekivati hrabar, opasan, agresivan, organiziran i discipliniran Dinamo, samo tako se može igrati protiv jednog rivala kao što je Benfica. Vjerujemo da šanse za prolazak postoje, pokazali smo to već u prvoj utakmici da smo kvalitetni i da se možemo nositi s njima, ali trebat će nam još jedna perfektna utakmica. A pokazali smo da imamo široku klupu i vjerujem da će igrači koji dobiju šansu opravdati povjerenje,' zaključio je Bjelica.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.