Trener Dinama

Bjelica otkrio kakve planove imaju sa Španjolcem Olmom kada je u pitanju nastup u Ligi prvaka

21.07.2019 u 16:36

Bionic
Reading

Nakon što je Dinamo uvjerljivom pobjedom 3:0 nad Lokomotivom otvorio novu sezonu počela je akcija kvalifikacija za Ligu prvaka. No, kao što se moglo i očekivati zasad bez ponajboljeg igrača Danija Olma koji se tek nedavno vratio s godišnjeg odmora nakon što je s mladom reprezentacijom Španjolske osvojio Euro U21

Lakše nego su očkivali nogometaši Dinama nadigrali su u petak Lokomotivu, a već u utorak – u sklopu drugog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka - započinju svoju novu europsku avanturu gostovanjem u Tbilisiju kod gruzijskog prvaka Saburtala.

No, kao što se moglo i očekivati u Gruziji za Dinamo neće zaigrati nekoliko ozlijeđenih igrača pa tako Bjelica ne može računati na pričuvnog golmana Zagorca, zatim Moharramija, Dilavera i Theophilea. Neće moći zaigrati niti Slovenac Stojanović koji odrađuje kaznu zbog žutih kartona, a još uvijek za udarni europski sastav ne konkurira skupo švicarsko pojačanje Moubandje. No, svakako je najzvučnije ime kojeg nema na popisu 21-godišnji Španjolac Dani Olmo kojeg je Dinamo, očekivano jer očito nije stigla nemoralna ponuda u klub, prijavio za Ligu prvaka.

'Olmo ne putuje u Gruziju, on i Moubandje će odraditi jedan mikrociklus, pa bi nam za uzvratnu utakmicu protiv Saburtala mogli biti na raspolaganju. Da, prijavljeni su za 2. pretkolo Lige prvaka. Kao i svi igrači koji su sada u kadru, baš svi mogu igrati protiv Saburtala', kazao je za 24sata trener Dinama Nenad Bjelica.

No, to nije sve kada je u pitanju Olmo pa je tako Bjelica otkrio:

'Olma ćemo ga pripremati kao da će još dugo biti s nama. Kada bude spreman, naravno da će igrati', kazao je Bjelica koji jako dobro zna kako Olmo ako uskoro bude prodan može u Ligi prvaka zaigrati čak i ako odigra drugo i treće pretkolo za Dinamo. Takav rasplet ne čudi iako se u zadnje vrijeme barata iznosima od 25 pa čak do 40 milijuna eura odštete za Olma. No, kako doznajemo konkretna ponuda, koja bi čelnike Dinama natjerala na prodaju istog trenutak, još nije stigla.

  • +7
Dinamo - Lokomotiva, 1. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL