prošli i Osijek, Belupo i lokosi'

Bjelica nije htio nove šokove, pa protiv četvrtoligaša od 1. minute poslao Olma, Petkovića, Oršića...

24.09.2019 u 17:21

Bionic
Reading

Ovog tjedna na rasporedu su utakmice 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa, a u utorak su odigrane četiri utakmice. Iznenađenja nije bilo, jer sva četiri prvoligaša prošli su ovu rundu natjecanja. Doduše, Slaven Belupo imao je problema u Hrvacama

Dinamov trener bio je jako ljutit nakon prvenstvenog poraza od Varaždina te je djelu svojih igrača zaprijetio malom ili nikakvom minutažom, ako se nastave ponašati non-šalantno.

A da misli ozbiljno, Bjelica je pokazao već u ogledu 16-ine finala Hrvatskog nogometnog kupa, protiv četvrtoligaša Karlovca, kada je na teren poslao svoje ponajbolje igrače, poput Olma, Petkovića, Oršića... Iz momčadi koja je krenula protiv Atalante u Ligi prvaka, izostali su tek Livaković, Theophile-Catherine i Dilaver.

Naravno, s takvim sastavom, koji je očito nešto naučio i na greškama iz dvoboja protiv Varaždina, popusta za domaćine nije bilo, te su gosti iz Zagreba poveli već u 9. minuti, kada je Kadzior u mrežu domaćih pospremio Petkovićevo dodavanje. Dvije minute kasnije Oršić je iz jedne gužve riješio domaćina svih nadanja. Ako ih je uopće i bilo. Do kraja poluvremena Dinamo je zabio još dva gola, a strijelci su bili Petković i Šitum.

  • +10
Hrvatski kup: Karlovac - Dinamo Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Smilovao se Bjelica svojim igračima, ali i domaćinu, pa je u drugom dijelu ipak napravio zamjene, što je utjecalo i na efikanost, ovog puta 'žutih'.

Zabili su gosti još tri gola, prvo Kadzior u 52. minuti, Atiemwen u 81. i Gavranović s 11 metara u 89. minuti za konačnih Karlovac - Dinamo 0:7.

Još uvjerljiviju pobjedu upisao je Osijek, koji se u Vukovaru iskalio na Vuteks - Slobodi i pobijedio 8:0. Nakon smjene Dine Skendera, kao privremeni trener na klupu prvoligaša s Drave sjeo je Ivica Kulešević, a njegovi su ga igrači počastili s osam golova u mreži trećeligaša.

Antonio Mance upisao je hat-trick, a mrežu domaćih pogađa li su još Marić, Škorić, Lopa, Mbakogu i Dugandžić.

Od favorita najteže je plasman u osminu finala izborio Slaven Belupo, iako su Koprivničani na gostovanju u Hrvacima od 15. minute imao igrača više nakon isključenja domaćeg igrača Škarića. U tom trenutku je trećeligaš vodio sa 1:0 golom Štimca (13). Izjednačio je Jajalo (29), a prolaz dalje Koprivničanima je donio Bačelić Grgić (61). U završnici dvoboja Ejupi nije realizirao kazneni udarac.

Lokomotiva je slavila na gostovanju kod Oriolika sa 3:0, iako je domaćin držao 0:0 do 52. minute. Tada je Domagoj Drožđek postigao prvi od svoja tri pogotka za drugi 'hat-trick' dana (52, 86, 90).

U srijedu je na rasporedu preostalih 12 utakmica šesnaestine finala Hrvatskog Kupa u kojima se sastaju:

Buje - Rijeka, Mladost - Hajduk, Belišće - Split, Jadran Poreč - Inter Zaprešić, Kurilovec - Istra 1961, Sloga Nova Gradiška - Vinogradar, Zagora - Zadar, Slavonija - Šibenik, BSK - Cibalia, Gorica - Zagreb, Varaždin - Rudeš i Opatija - Novigrad.

Sve utakmice započinju u 15.30 sati.