JASNA PORUKA KRIVCIMA

Bivši trener nije se mogao suzdržati: Novak Đoković je zlostavljan!

03.03.2018 u 09:19

Bionic
Reading

Novak Đoković nikako da sanira probleme s ozljedom te se vrati na terene u najboljem mogućem izdanju, a bivši trener Boris Becker upozorava da je srpski tenisač 'zlostavljan'

Mnogi sumnjaju da Novak Đoković više nikada neće biti toliko dobar kao što je to bio 2011.ili 2015. kada je tih godina osvojio po tri Grand Slama.

Puno toga se navodilo kao mogući razlozi iznenadnog pada nekadašnjeg broja 1, ali najveći su zasigurno ozljede. Đoković nije jedini kojeg ubijaju ozljede.

  • +8
Srpski tenisač Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bivši trener Boris Becker prst krivice usmjeruje prema čelnicima svjetskog tenisa zbog pretpanog kalendara.

'Tenisač nikada nema samo jednu ozljedu. Kada igrate Grand Slam turnir, imate sedam mečeva u dva tjedna, a vjerujte, tada vas boli mnogo toga, a ne samo lakat. Stane de samo onda kada je bol nepodnošljiva i kada je to zaista ozbiljan problem, kao što je to bio slučaj s Novakom. Ali to je samo jedan dio cijele priče', prenosi Kurir Beckerove riječi.

'Da vas neko pusti u svlačionicu prvi tjedan Grand Slama, iznenadili biste koliko tenisača ima bandažirane zglobove i koliko njih razgovara s trenerima tko je zapravo potpuno spreman i tko može izdržati.'

Becker je pronašao pravu riječ za ono što prolaze tenisači.

'Prošle godine, Đoković i Murray su se povukli gotovo u isto vrijeme, a sve je to posljedica godina zlostavljanja na terenu', zaključio je Nijemac.

Inače, o tome da je previše turnira govorili su i mnogi vrhunski igrači, a Federer je tako prošle sezone jednostavno preskočio sezonu na zemljanim terenima, jer je smatrao da je to najbolje za njegovo tijelo.