novi izazov

Bivši trener Hajduka odbio je mjesto izbornika reprezentacije Litve jer ga čeka primamljiv posao u Engleskoj

19.10.2022 u 19:25

Bionic
Reading

Valdas Dambrauskas (45) početkom rujna je dobio otkaz u Hajduku, ali litavski stručnjak neće dugo čekati na novi posao. Navodno je odbio preuzeti reprezentaciju jer ga čeka posao u engleskom Championshipu

Izdržao je Valdas Dambrauskas (45) tek deset mjeseci na klupi Hajduka, u 9. kolu SuperSport HNL-a presudio mu je remi 1:1 sa Šibenikom, no to je nekako bilo i očekivano jer su mu na Poljudu od samog starta sezone zamjerali jer nije osvojio Superkup.

No. litavski trener neće dugo biti bez posla. Tamošnji mediji tvrde kako je Dambrauskas odbio ponudu da preuzme reprezentaciju Litve jer se još neko vrijeme želi okušati u klupskom nogometu. Povezivali su ga i s varšavskom Legijom, no taj je dogovor neslavno propao.

A Dambrauskas je do sada u karijeri samostalno vodio Hajduk, Ludogorec, Goricu, RFS, Žalgiris, Ekranas i litavsku U-19 reprezentaciju i trenerski se školovao u Engleskoj. I baš je s Otoka stigla primamljiva ponuda.

Navodno je Dambrauskas jedan od glavnih kandidata za novog trenera posrnulog engleskog drugoligaša Middlesbrougha. Prije više od dva tjedna trener Chris Wilder dobio je otkaz, no čelnici kluba još nisu imenovali njegovog nasljednika. 

Momčad Middlesbrougha je na 22. mjestu Championshipa, u zoni je ispadanja jer nakon 14 kola ima samo 13 osvojenih bodova. Engleski mediji tvrde kako je Valdas Dambrauskas jedan od glavnih kandidata za novog trenera, a najveći konkurent mu je nekadašnji veznjak Manchester Uniteda Michael Carrick. Njemu bi ovo bio prvi samostalni trenerski posao, a do sada je radio kao asistent Josea Mourinha i Ole Gunnara Solskjaera na klupi 'crvenih vragova'.

Standings provided by Sofascore