'cibosi' slažu momčad

Bivši košarkaš Zadra potpisao za Cibonu; najbolju je utakmicu odigrao protiv Partizana...

17.08.2023 u 18:35

Bionic
Reading

Tomislav Mihael Buljan novi je igrač Cibone u koju je stigao nakon sezone provedene u Španjolskoj, a s aktualnim pobjednikom Kupa Krešimira Ćosića ovaj je 20-godišnji krilni centar potpisao trogodišnji ugovor, objavio je u četvrtak zagrebački klub

Tomislav Buljan (20) je rođen u Splitu, a košarku je organizirano počeo igrati u KK Mislav iz Podstrane. S 15 godina je prešao u KK Zadar i postao najboljim igračem juniorskog prvenstva Hrvatske.

Za Zadar je debitirao u seniorskoj konkurenciji 2021., a u toj je sezoni nastupio u 32 utakmice domaćeg prvenstva te u 14 utakmica ABA lige. Najdojmljiviji je bio njegov nastup protiv beogradskog Partizana kad je za 21 minutu ubacio 16 koševa i bio najbolji strijelac Zadra na toj utakmici.

Sljedeće sezone Buljan je potpisao dvosmjerni ugovor sa španjolskim prvoligašem Joventutom i s trećeligašom Pratom, s kojim momčad iz Badalone surađuje. Hrvatski reprezentativac do 20 godina je u Pratu odigrao 32 utakmice, s prosječno 23,8 minuta provedenih u igri te uz prosjek od 12,8 koševa, 6,5 skokova i jednu asistenciju.

Buljan je drugo Cibonino pojačanje, nakon što je dva dana prije u klub iz Savske došao 26-godišnji američki razigravač Alex Stein. Uz to je i potvrđeno kako će u novoj sezoni KK Cibonu klupe voditi Jakša Vulić, koji je s klubom potpisao jednogodišnji ugovor.